Když inteligence bláznů ...

21.06.2015 10:23

"Jakýkoliv inteligentní hlupák dokáže udělat věci daleko komplikovanějšími a složitějšími. Potřebný je však dotyk génia a množství odvahy pohnout se opačným směrem.", Albert Einstein.

Bezradná Evropa - Uprchlíci nebo islámismus - Politická (ne)řešení vlád

Politici řeší otázky financí, výběr daní, kádrové otázky, úřednické platy a odměny, hlášení, složky a věci převážně vlastní. Spousta věcí tak zůstane jen na občanech. Pár názorů nebo spíše už návrhů řešení ve čtyřech bodech:
_____________________________________________________________________

I. Nejsem politik a jsem rád, že nemusím řešit evropské otázky, ale jako občan si myslím, že .. Olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Nejen na tomto problému je vidět, že EU  zatím není rodinou národů, ale organizací, která staví na ekonomice a administrativních strukturách, že národy ani jejich představitelé nemilují ty ostatní stejně jako sebe, že  .....

 

Nechráníme rodinu, jen sebe. Sobectví vede vždycky ke smrti. Ty dobré myšlenky, z nichž EU vyrostla, však vycházejí z lásky, která chce dobro druhého. K tomu se musíme vrátit.

 

Jiná otázka je, jak řešit problém přistěhovalců v kořeni, tedy především v jejich zemích, aby neměli důvod utíkat. To je zásadní úkol EU.


Je třeba rozlišovat uprchlíky, kteří byli vyhnáni z domova a jde jim o život, pak ty, kteří jdou za lepším blahobytem, případně ty, kteří jsou politickými vyslanci s úkolem rozšířit řady a pak i politický vliv muslimů v Evropě. 

 

Multikulturalita není žádná záruka lepší společnosti a národ snad není sprosté slovo. Národní hrdost nemusí mít nic společného s rasismem či nacionalismem, které se i u nás objevují a jsou odsouzení hodné. Propagátoři multikulturality by měli aspoň na čas opustit bydlení v lepších čtvrtích a nastěhovat se mezi sociálně vyloučené. Pak budou věrohodní.  

 

Představy, že nedostatek dětí nahradí na pracovištích či v odvodu daní a příspěvků na naše důchody cizinci, jsou velmi krátkozraké.

 

V Sarajevu jsem kdysi slyšel muslimský hlas: Do Evropy vstoupíme podle vašich zákonů, ale vládnout v ní budeme podle našich zákonů. A má to logiku. Ateistická Evropa nemá budoucnost, protože ateismus žije z negace, z popírání, ..

 

Vidět ohrožení a nereagovat je projevem nezdravé rezignace. Ale jak jsem už řekl, první je nutné vyjít z egoismu a žít pro děti, které je třeba dobře vychovat. Pak může mít národ budoucnost.

 

poslední odstavec ... 

Nejvíc na to doplatili místní křesťané, které muslimové považují za spojence Západu. Proto má Západ morální povinnost jim aspoň pomoci.

 

Z článku:

www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Arcibiskup-Graubner-Bezbrehe-prijimani-lidi-jine-kultury-musi-znamenat-konec-te-dosavadni-Zastavme-imigraci-380384

__________________________________________________________________

 

IIŘešení problému uprchlíků, kteří utíkají do Evropy není rozdělit si je podle jakýhkoli "kvót", které by určovala Evropská Unie. Řešení má tři části, a tyto části je potřeba kombinovat dohromady, protože každá sama bez dvou zbývajících přinese jen další utrpení.

Část 1: humanitární podpora v zemích původu.

Část 2: eliminace vstupních cest.

Část 3: stabilizace regionu. 

 

Z článku Vojtěcha Bednáře: www.koment.cz/

Další článek o působení našich lékařů v Jordánsku: www.novinky.cz/domaci/372780-cesky-ortoped-v-jordansku-operoval-syrske-uprchliky.html
__________________________________________________________________

 

III. Ústava ČR

Jak uvažují naši politici (článek z 06/2014)

domaci.eurozpravy.cz/politika/94893-dienstbier-chce-volebni-pravo-pro-cizince/

Ministr pro lidská práva chce nejprve začít na regionální úrovni, cizinci by tak nejprvevolili do obecních a krajských zastupitelstev. Časem by pak podle Dienstbiera mohli získat právo volit i do sněmovny.

Je to protiústavní návrh. Č. 18 (3): Právo volit má každý občan České republiky, který dosáhl věku 18 let.

 

___________________________________________________________________

 
IV. Populární EET, jak jej zprovoznit.
Evidenci zasluhují úplně jiné věci než kolik káv, limonád a piva jsme vypili, kolik rohlíků   a kolik masa koupili. Veřejnou evidenci by si zasloužily:
1. Poslanecké výkony. Jednotlivých poslanců návrhy řešení (stručné a srozumitelné). Půjdou následně ke kontrole, občan schválí či zamítne. Kdo málo odvede, půjde z kola ven.
2. Navrhované změny zákonů
Co je třeba zakázat:
1. Psaní dalších zákonůStávající stav a počet zákonů nedosahuje kladných výsledků.

 

Závěrečná úvaha: Co by se stalo, kdybychom se dění ve státě odpovědně a důsledně věnovali 1-2 hodiny denně místo sledování TV, reklam a oligarchních médií nebo třeba našeho oblíbeného telefonování o ničem a o všem? Věnovali se opravdu občansky. Třeba tak, jak se věnujeme svým zahrádkám a domovům. Určitě by naše země rozkvetla a vypadala útulněji. Co je myšleno "věnovat se"? Nečekat až nám opět někdo za úplatu koblihy nabídne lepší řešení ale hledat si ta rozumná řešení mezi občany. "Je spousta talentovaných lidí o kterých svět neví", zněl titulek jednoho článku, byl o zpěvácích, o kultuře a o demokracii pro lidi. Demokracie není jen hlasování v parlamentu, navíc náš parlament hlasuje na základě dohod, stranických pokynů, což se neslučuje plně s poslaneckým slibem.

 

Úplně na závěr: "Stát je tu od toho, aby zabezpečoval funkce, které jiný subjekt zabezpečit nemůže. Příkladem může být třeba obrana. Stát tu rozhodně není od toho, aby nám, svéprávným občanům organizoval život prostřednictvím nejrůznějších nesmyslných nařízení a zákazů."