Benjamin Kuras a politický islám v Evropě

20.05.2014 20:00

Dne 17. 5. 2014 v Praze proběhlo setkání zástupců různých iniciativ a angažovaných občanů, které spojuje odpor k současnému nástupu politického islámu v Evropě. Akce se uskutečnila na pozvání dvou bývalých muslimek - našich spoluobčanek, které jsou podle islámské ideologie za odpadnutí od víry a aktivní vystupování proti islámu de facto odsouzeny k smrti. Diskutující se shodli, že islamizace představuje vážné nebezpečí pro demokracii, občanské svobody, lidská práva i bezpečnost občanů v České republice.

 

Jako nejvážnější problém v současné době vnímáme riziko udělení oprávnění k výkonu zvláštních práv (druhého stupně registrace) Ústředí muslimských obcí podle § 7 zákona č. 3/2002 Sb., prostřednictvím žádosti o výjimku dle § 27 odst. 8 tohoto zákona, k němuž může dojít již v září tohoto roku po schválení Ministerstvem kultury ČR. Činnost ÚMO je již teď z pohledu českého práva problémová. Organizace neplní zákonnou povinnost zveřejňovat každoročně výroční zprávy o svém působení a její čelní představitelé byli aktéry několika kauz kvůli svým nenávistným výrokům, jmenovitě předseda Muneeb Alrawi, zakládající člen MO Brno Lukáš Větrovec, či nyní místopředseda ÚMO Vladimír Sáňka.Účastníci vyzývají příslušné orgány, aby tuto registraci ÚMO neudělili.

 

Totalitní aspekty politického islámu jako je džihád a šaria porušují základní lidská práva, demokracii a ústavu a ohrožují životy a svobodu občanů. Odmítáme, aby byla organizace, která se těchto dvou prvků výslovně nezřekla, uznána jako plnoprávná náboženská obec se všemi právy, která s tím souvisejí. Poskytnutí registrace ÚMO by naši zemi posunulo na sestupnou spirálu dalších a dalších, stále hlasitěji artikulovaných požadavků na privilegované postavení muslimské komunity, končící no-go zónami a omezováním občanských svobod, jaké dnes vidíme všude v západní Evropě.

 

Dalšími tématy, která nás znepokojují, jsou pozvolný nástup cenzury a autocenzury mezi kulturní a intelektuální elitou v médiích, tolerance k nenávistným kázáním a nedostatek politické odvahy k pojmenování problému, který může rozhodnout o civilizačním směřováním této země na další desetiletí. Proto se chceme každý podle svých možností zasadit o to, aby byla islamizace naší země zastavena.

 

Pavlína Bitarová, exmuslimka,                                          

Beátrice Radosa, exmuslimka, 

Benjamin Kuras, spisovatel a publicista, 

Doc. Martin Konvička, vysokoškolský učitel,

Ing. Jiří Barták, angažovaný občan, 

Ivan Běhounek, angažovaný občan, 

Jaroslav Formánek, překladatel, tlumočník, indolog, 

Pavel Havránek, zastupitel,

Mgr. Vilma Kaplanová, PhD, vědecký pracovník 

Miroslav Kulhavý, důchodce, bloger 

Ing. Mariusz Malinowski, programátor 

Robert Metelec, podnikatel, bloger 

Jan Panocha, angažovaný občan, 

Martina Pekárková, studentka religionistiky, 

Jiří Sláma, pražský fotograf, 

David Štěpán, učitel, 

František Staněk, speciální pedagog, 

Jiří Stárek, angažovaný občan, 

Marek Svoboda, student, 

Miroslav Tichý, student, OSA ČR, 

Mgr. Jana Volfová, předsedkyně České Suverenity,

Zdenka Wagnerová, OSVČ.

_____________________________________________________________________________________________

Zvukový záznam, Benjamin Kuras od 1:02 minuty: www.pecina.cz/files/Sinagl/Emauzy-Islam-paneliste-170514.WMA

Proti registraci ústředí muslimských obcí existuje online petice. Můžete ji také podepsat a rozeslat svým známým

www.petice24.com/ustredi_muslimskych_obci

_____________________________________________________________________________________________

Závěr: Výzva je plně v souladu s body KCO, s apelem na  vyspělou demokracií,  viz. menu Úvod na tomto webu KCO - Koordinační centum odporu. 

Jsme demokratická země - "Totalitní aspekty politického islámu jako je džihád a šaria porušují základní lidská práva, demokracii a ústavu a ohrožují životy a svobodu občanů", stojí v podepsaném prohlášení.