Vědci zjistili - na trhu je málo ....

10.04.2014 06:04

Známe ono "vědci zjistili...", vědců je třeba si vážit, nemáme jich mnoho,  z nich část se věnuje podstatnému. Marně hledám, co je mi zaměřením blízké, společnost, věcně ohledně jevů ve společnosti. Nakonec narazíme na politology a sociology, což už zavání politikou, která je ovšem příčinou  vlastního stavu společnosti - korupce a to nejen na poli finančním, neboť ta je v její definici až na posledním místě: 

 KOPRUPCE = kazit, nalomit, oslabit, znetvořit, podplatit. Opakem korupce je integrita

Máme oblíbené politology, sociology, najednou se někdo z nich objeví v rádiu, televizi, je to milé a věští něco jako zlom, zlom krize šedi, života plného reklam, poutačů, banerůn abídel levnější energie. Chceme více žádaného, vzácného. Chceme však jejich boom? 

Toužíme po vyváženosti a rozmanitosti, dobré správě státu, růstu ekonomiky. I boom "ekonomiky" může být posléze zničující, jak se mnohokrát v historii ukázalo, viz krize 30. let započatá Černým pátkem.

Společnost a demokracie k sobě patří, toužíme po jiné, vyspělejší, společnosti i demokracii. Vyspělá bez učení se nejde, bez chuti učit se nevyspějeme. Vychováváním se stáváme obětí zjištění, průzkumů, trendů, IN-ů, reklam - poddanského chování konzumu, poddanské politcké kultuře.

Nalomeni reklamami naše podvědomí může našeptávat, co ještě je třeba si pořídit pro život "šťastnější".

Oslabeni pocitem, že na něco nemám nebo že zítra nebudu úspěšný jako dnes, přijdu o zkázky, zaměstnání, o rentu.

Nekonstruktivní kritika (znetvořená) a myšlení nás provází médii i životem. Kreativita se cudně krčí v koutě

Zkažená, otrávená nálada je hrozbou společnosti. Kazí ji množství zákonů, chtějících namluvit, že život tvoří zákaz a příkaz, pokuta a trest. 

 

Co s TÍM? Před rokem, na Apríla KCO volalo:

"Vyse*me se na politiku, dělejme ekonomiku."

Letos předkládáme další, pokolikáté už a JAK dlouho ještě? Dokud nám to nevjede pod kůži samo, bez boomu reklam, jen tak, přirozeně :-))

Politika - Ekonomika - Realita - Projekty

Politiky máme, jsou zde a chtějí dokázat víc než ti předchozí. Ekonomové navrhují roky reálná řešení, jiní jen analyzují zpětně. Realitu probíráme dnes a denně, informují o ní média. Na nás zbývají ty projekty. Ideální stav, doba, kdy projekty je možno realizovat - JARO 2014.

Bude-li stávající PROSTŘEDÍ chtít, projeví-li zájem.

Zájem o projekty s pákou na korupci, projekty integrity. Společnost zájem jeví, my jsme připraveni s kreativitou a chutí dělat na poli společnosti. Společnosti, kam patří každý, zaměstnaný, nezaměstnaní, mladí, staří, prostě všichni bez rozdílu a zbytečné segregace, bez dlouhémo vyjmenovávání. Uděláme-li to násilně, bude z toho BOOM, udělejme to kreativně a přiměřeně, změní nám to život.  

Tolik fakticy a společensky z naší dílny. JAK a KDE aplikovat než ve společnosti, ve společenství, KDE se preferuje řád a pořádek před zákazy a příkazy. Upravme si ono imaginární vnitřní nastavení, vnitřní řád na vyspělejší. JAK jinak než učením se učit se, na povel to nejde :-))

 Za KCO, 10. dubna 2014, Zdenka Wagnerová, mluvčí KCO