V tento den před rokem dvěma, deseti, atd.

11.05.2015 09:33

"Nikdo to nevolí, přesto vítězí". PROČ? Problém je v tom, že dnešní problém nás odvádí od včera, před rokem i více lety započatého. Výsledkem je hromadění problémů do oblíbené HITPARÁDA PROBLÉMŮ.cz a neutěšený stav dnes, zítra za rok, za pět let...

 

Počítač nám nám nabízí "V tento den před rokem" a nejeden z nás se diví, že jsme stále na stejném místě, že situace se pohybuje nikoliv v kruzích ale smrtící spirále. Zapomínáme, co bylo před rokem, že vše je dáno, jen nám se nechce začít a spirálu opustit. Můžeme  začít opakováním, pak uvažovat, zda má smysl spirálu malérů ukončit a jak. Řešení však bude třeba rázné, spirála nabírá nebezpečnou rychlost a to musí zákonitě něco znamenat, nic se neděje bez příčiny.

Tak v opakování zazní věty Karla Kryla, z 18.2.1994, z před jedenácti lety: "On je to mizernej systém. Člověk musí být v neustálém pohybu a pořád kontrolovat. Domnívat se, že to znamená jen hodit nněco do urny, to je málo."... Karle, nezapomeneme. Za zvuku Tvojich písní opakujeme dál, jak moc je nám křivděno a jak těžký osud nás provází. Opakovaně ....

 

Opakování:

14. května 2013

 

Čekal jsem, že se všichni, kteří chtějí změnu, budou chtít spojit a že společně něco dokážou. Až později jsem vystřízlivěl a dospěl k názoru, že pokud chceme něco změnit, tak musíme jít do politiky.
Myslím tedy, že jsem přispěl k tomu, že společnost začala víc říkat pravdu.
Mění se to tu podstatně k lepšímu. Ovšem ne kvůli našim politikům. Hlavně kvůli občanským iniciativám......
Je totiž důležité, abychom se snažili změnit prostředí, ve kterém žijeme.
Ale ano, lidé jsou obecně pasivní.
Problém je také ten, že se tyto iniciativy nedokáží sjednotit, jsou roztříštěné. Proto s hnutím ANO 2011 usilujeme o společnou platformu, o jakýsi blok vůči stávajícím stranám.
Pravidla musí fungovat pro ty, co mají platit, ale i pro ty, co peníze rozdělují, aby byly prostředky použité ve prospěch všech.
Exekuce: To by přece měl stát zakázat, stejně jako odírání seniorů na různých pofiderních prodejních akcích.

Alena Hechtováwww.parlamentnilisty.cz/zpravy/Babis-politikum-Zatim-jste-se-starali-jen-o-sebe-a-ne-o-lidi-To-se-zmeni-271561

 

10. prosinec 2014 - Den Lidských práv

Podle některých analytiků Američany v poslední době znejistěly některé zpochybňující komentáře českých představitelů k otázkám ochrany lidských práv ve světě a odkazu prvního českého prezidenta Václava Havla.

Biden ale podle Sobotky aktivitu Česka v této sféře pochválil. Česká republika podle viceprezidenta v otázce ochrany lidských práv „boxuje nad svoji váhu“, informoval Sobotka... z článku: www.novinky.cz/zahranicni/amerika/353843-za-lidska-prava-boxujete-nad-svou-vahu-chvalil-biden-cesko.html

Z jiného soudku: Vyspělá, kulturní společnost pokračuje od pradávna cestu, ctí kulturní dědictví předků, předává je z generace na generaci a posiluje. S ní i demokracie, pokud síly kontraproduktivní jako zloba, závist, násilí, tyranie nezískají přesilu. Tyto imaginární věci, demokracie a její děti, svoboda a lidská univerzální práva potřebují tu pevnou, odhodlanou ruku muže typu Odyssea a ona pak jak Penelopé, bude věrně čekat, poněvadž věří, že její muž se vrátí. Nepochybuje, čeká pevně a věrně.

Byla to pohádka smíchaná s bájemi. Co jiného, když území, kterými bloudil Odysseus ovládá zloba, zášť a nenávist, zachvacující i naši Evropu, území kdysi obývané kmeny, nazývanými Barbaři za Dunajem. Doba však vyspěla, s ní i lidé. Vyspívá a rozvíjí se i demokracie, nenechejme si ji vzít barbary a uzurpátory moci. zdenkawagnerova.blog.idnes.cz/c/399391/Proc-je-demokracie-rodu-zenskeho.html

HOROSKOP na dnešní den: Dámy a pánové, čtvrtek 10. prosince 2015 je jedním z nejvýraznějších dní letošního roku. Rychlost, nečekaný vývoj, nečekaná pointa, snadné spojení, napětí a netrpělivost, kdy se vše v dobré obrátí. nechoďte do asertivity, jakkoliv zbrklost visí ve vzduchu. Za chvíli se vše vysvětlí a vyvrbí ještě jinak, než jste mysleli.
A tyto komentáře v našem programu poskytujeme každý den. ráno v šest hodin mailem, jako audio, obrázek a text..... Horoskopy pro radost (stránka)

23. říjen 2014

Chudoba - Vákly - Svět 2014

Svět obchází pandemie chudoby (v kombinaci s válkami). Ročně umírá hlady 8 milionů lidí, z toho 3/4 dětí do 5-ti let, to je denně 24.000 lidí, nebo také každých 5 vteřin jedno dítě. (příspěvek k diskuzi na KCO)

Netušíme kolik denně lidí umírá ve válkách, teroristické útoky si rovněž vyžádají svoje, snad 4.000 lidí/období, kterému se nechce věřit.

Náboj do tanku stojí cca 300.000 Kč, dokáže zničit pár obydlí, zabít xx lidí, výstřel je věc okamžiku.

Za tuto částku by denně umřelo odhadem o 6.000 dětí méně, vzniklo by 8 hodin klidu pro děti a jejich rodiče bez umírání.

www.facebook.com/notes/zdenka-wagnerov%C3%A1/chudoba-v%C3%A1lky-sv%C4%9Bt-2014/736731219696421

 

10. říjen 2012

Po třech letech je nutné se ptát: CO dělaly naše vlády a politici? Nedbají varování, důležitější jsou průzkumy, kdo by vyhrál další volby. Tento článek hovoří jasně, ještě BYL čas, v roce 2012, hodiny a dny však neúprosně letí... Co bylo v článku analyzováno se plní, v náš neprospěch. EET má přednost, je "nejdůležitější", zachrání svět. Ano, po nás potopa .... 

Z článku Švýcaři: Připrav se na občanskou válku Evropo!:

5) s tím souvisí asociální politika vlád

Vlády nepodporovaly občany řádné, občany s větším počtem dětí, ale spíše ty nepoctivé. Přitom jedna ze základních pouček praví, že pokud civilizace nenachází spravedlnost v potrestání škůdců, velmi brzy poté se rozpadá.

6) to implikuje zcela nefunkční, složité a těžkopádné právo

Lidé si nejsou rovni, vítězí síla peněz a právního zastoupení před zákonem

7)mediální a masmediální propaganda

Soukromé vlastnictví médií koncentrované pouze do úzké skupiny nadnárodních koncernů šíří více politickou a ekonomickou propagandu, než skutečný obraz společnosti. Přetrvávající výrazný vliv televizních stanic, neboť lidský mozek je naučen nijak nezpochybňovat to, co vidí (viz. například 11. září).

www.osud.cz/svycari-priprav-se-na-obcanskou-valku-evropo-kde-jsme-soudruzi-spoluobcane-udelali-chybu

29. července 2013

Z volební kampaně do PS - po demisi vlády:

"Bez podřízení etickým omezením může i demokracie degenerovat v tyranii neomezeného státu, který si chování povýší nad zákon.

Bez vědomí odpovědnosti k ústavnímu řádu však politika degeneruje v ústavní anarchii a občané přestávají věřit politice".

Poznámka: Občané přestali věřit dávno, nyní jsou znechuceni silou degenerace vlivem byznysu.

 

13. července 2012

 Příspěvek z diskuse "Kandidát na prezidenta" 

________________________________________________
Skvělé a víc než aktuální téma, čas neúprosně letí.
Taky bych byla pro našeho Juru, jenže tím bychom a o něho "přišli" a to by byla škoda. 


Dál v diskusi někdo píše: "Pokud nebude navržen pan X.Y. já volit nejdu, nebudu se muset dalších 5 let stydět za takové ZKORUMPOVANÉ magory a psychopaty - zlatej pan Y.X. !!!". Odpadají nám voliči, to by bylo škoda, zejména takové se správným názorem na korupci atd. Nedivím se, že někdo napíše takový příspěvek, rozumím těm pocitům a snad autor pochopí, že to nemyslím zle, naopak. Tito lidé musí volit a rádi, jinak bude zase hůř.
Tudíž otázkou je jestli blbneme nebo závodíme? 
Ještě jsme si neřekli parametry, jaké by měl prezident mít a už se urážíme nebo zakládáme na diskusi, kde se opět budeme napadat, urážet navzájem nebo dělat chybná rozhodnutí. Taky si škodit. Strašně si škodíme.


Jsem pro ekonomické i společenské reformy a to hned, ne až za 2-5-8-15 let. Takže stručnost a věcnost především. Zpívá se: "je nezbytné aby nebe bylo blankytné", stručnost a věcnost je jediné co nás z tohoto otráveného prostředí vyvede, taky trochu humoru a zpěvu neuškodí.


Návrh, můj (vítám doplnění a komentáře, nejsem urážlivá):
I. Prezidentskou kampaň vést pod heslem:
Stručnost a věcnost naše cesta, cílem pak ráj (porozumění) na zemi.

1. Kandidát (KDT) by se měl umět vyjadřovat stručně a věcně, nebát se do lidí "říznout".

2. KDT musí umět mluvit, psát, taky správně provokovat. Provokovat v dobrém, k činům, myšlenkám, k "zahoření" pro správnou věc, novou dobu. Provokovat k reformám společnosti.

3. KDT by neměl používat slova podmiňovací a podobná, jako "mělo by se", "někdo by mohl", "co bylo kdyby". Prostě KDT budí dojem že přesně ví co chce a ví co chceme my, občané, pokud to nevíme je schopen nás k tomu dovést, nasměrovat, nikoliv vnutit svoji představu.
4. Musí mít smysl pro humor, taky správný nadhled, to co jej čeká bez nadhledu a humoru nepůjde. 
5. Nejspíše to bude někdo dosud neznámý, takže jeho předchozí činy, proslovy a články by měly být dohledatelné, ne podvržené nebo dokonce postavené pouze na jeho tvrzení, případně na tvrzení jeho partnera, reklamní agentury jím zaplacené a podobných blábolů jichž jsou média plná.


Prostě 5PP, pět plusů prezidenta, našeho presidenta.
Závěr: Zákon o volbě prezidenta se mi vůbec nelíbí, není psán česky ani logicky. Uvedu pouze dva důvody, je jich víc, proč se mi nelíbí, §21 odst (1) a §23, ods. (3):
1. důvod
§21, odst (1) zní : Kandidátní listinu může podat nejméně dvacet poslanců nebo nejméně 10 senátorů a nebo občan ......
§23 odst" (3) zní: Podává-li kandidát listinu listinu navrhující občan, připojí petici podepsanou alespoň 50.000 podpisů....
Poznámka: Co je občan? Poslanci a senátoři nejsou občané? Diskriminační je už ono číslo 50.000 podpisů.
2. Důvod
V hlavě III - Kandidátní listina se nejprve ve dvou paragrafech mluví o kandidátní listině a teprve ve třetím, v závěru je definováno, co kandidátní listina je.
Poznámka: Napsat takto slohovou práci, je mi jasné hodnocení tehdejší učitelky. Nebo napsat takto projekt úkolu, neprošel by oponenturou, navíc bych byla znemožněná před ostatními kolegy a bez prémií za dva roky.
_____________________________________________________________
 

Jenže my jsme slohu a logice odvykli, dávno.

"Pokud text není psán česky a postrádá logiku neprospěje systému který řeší.", slova jednoho muže, občana jenž dokázal mnohé, často nám je opakoval a dobře dělal. Byl "tvrďas" ale měl výsledky a byl oblíbený, nejen mezi námi. Řešili jsme tehdy "systémy řídících prací", v letech 70-80 a ty systémy fungují dodnes. Onen šéf byl původně ekonomický náměstek, v rámci normalizace byl "přeřazen na jinou funkci", vůbec mu to nevadilo, měl práci rád.

______________________________________________________________

Délku příspěvku snad omlouvá závažnost tématu, volba prezidenta si to zaslouží. Opravdu, nenechme se "OBLBAT". Jaké si to uděláme, takové to budeme mít :) .. Slovo "OBLBAT" použil někdo v předchozí diskusi.

____________________________________________________

...konec příspěvku (stránky:. Alternativa ekonomické reformy)

Co k tomu dodat dnes, po třech letech? Jako bychom se stále motali v kruhu. Jen dnes už dávno víme, jak volba dopadla. Máme prezidenta, který byl nazván "tragický poťouchlista". Snad právě proto, že nemluví stručně a jasně, spíš ironicky naznačuje, nikoho se nebojí urazit atd. 

Protože se stále motáme v kruhu, moc radostí neprožíváme. Prémie politiků jsou vysoké a mzdy nízké. I to Rumunsko nás brzy předběhne, za námi už v průměrných mzdách bude jen Litva a Estonsko. Ale ono nejde jen o peníze, podstata je v morálce. Mentálně jsme docela na dně. Také jsme unaveni, z toho věčného neřešení, jsme tak trochu jako demoralizovaná jednotka.

Kdo nesouhlasí, podívejte se na zprávy v TV. To je přehled hororový, optimismu ani za mák. Optimismus se unavil ....

Zdenka

____________________________________________________

24. června 2012

Praha -Škrty a zvyšování daní, které ohlásila vládní koalice, mají vynést v roce 2014 téměř 100 miliard korun. Úspory, které zaplatí především střední třída a důchodci, jsou nezbytné.

Vláda nepostupovala rozvážně při investicích a při patnácti nejdražších zbytečných projektech vytvořila schodek v roční výši sto miliard.

Výnosy z nich přitom zpravidla inkasují velké zahraniční firmy, případně tuzemští podnikatelé usazení v daňových rájích.

Náš soupis postupuje po jednotlivých oblastech, celkový přehled v číslech najdete na konci celého článku.

 

Z článku z roku 2012: zpravy.aktualne.cz/domaci/nasli-jsme-100-miliard-kvuli-nimz-vam-necas-vezme-vic/r~i:article:741712/

 

Rok 2015: Důchodci dostanou 600 Kč jednorázově v prosinci, zhruba 214 miliard Kč odešlo na dividendách do ciziny. Kolik se změnilo pro důchodce a stření třídu? Minimálně, dokonce o tom ani vláda moc nejedná. Přednost mají EET, registry bankovních účtů, perzonální změny, majetková přiznání. Nižší třída už může jen zoufat, nad minimální mzdou 9.200 Kč, což je 8.188 Kč čistého. Eviduje se, kolik mezd pod 10.000 Kč je v ČR vypláceno?

Nejhorší je, že toto vše se podepisuje na špatné náladě milionů lidí. Nevidí zájem řešit věci týkající se běžného života, třeba jak uživit děti, kde získat prostředky na základ - na bydlení. Solidarita? Může to být problém, nejsme dostatečně solidární a humální sami k sobě ve státě. 

 

 

17. června 2014

Země, státy se mají spravovat tak, aby se v nich dalo žít. Od toho snad jsou. Slovo "politika" je z řeckého - správa obce, správa státu. Městských států, někdy před 2.500 lety.
Proč to tedy stále neumíme? Politikové, včetně těch evropských a unijních! PROČ?
____________________________________________________
- Možná takto by se ptala Křídla perutí, právě tyto dny se vzpomíná na umučené a těžce zkoušení v pracovních táborech, na dole Rovnost v padesátých letech. V TV vzpomínali Josefa Brykse a jeho osud, smrt na základě zrady a podlého udání.
- Na nás je také se ptát, ptát a vyžadovat demokracii, ne tu co se krčí kdesi v koutku pod zběsilostí médií a šaškáren kolem voleb ale tu letící s KŘÍDLY.
- Za zločiny totality tresty nepadly, asi nepadnou, je to pryč. Nedejme si vzít to poslední, demokracii, lidská práva a svobody . Když to dopustíme, přijde opět totalita ale bude opět jiná, takže ji zkraje těžko poznáme. .... 17. června 2014

Tak za rok, za dva objevíme článek "Jsem jako cizinec ve vlastní zemi": www.svobodny-svet.cz/560/jsem-jako-cizinec-ve-vlastni-zemi.html a budeme naříkat, že jsme včas neprozřeli. Takový náš maloměšťácky-český způsob žití. Jeden Čech žijící ve Španělsku položil po shlédnutí pořadu "Máte slovo" otázku: "Kam se řítíš Česko?". Ano, kam se řítíme s 281 poslanci Parlamentu a 68.000 úředníky státní správy?

"Stát je tu od toho, aby zabezpečoval funkce, které jiný subjekt zabezpečit nemůže. Příkladem může být třeba obrana. Stát tu rozhodně není od toho, aby nám, svéprávným občanům organizoval život prostřednictvím nejrůznějších nesmyslných nařízení a zákazů." .... 17. června 2015

 

7. června 2012

Brzy odejdu z FCB, napíšu poslední článek na téma "Ignoranti co chtějí změny". Tvrdé, ano, je to tvrdé.
Zde to nemá smysl. Je to ztráta času.
Půjdu tam, kde je konstruktivní diskuse, kde se PRACUJE a něco děje..... 7. 6. 2012

 

Taky jsem TO udělala, na fb však zůstala, počátkem roku 2013 se založilo KCO na fb, jako skupina, tento web, později pak "Fórum KCO" na fb. V červnu padla vláda, podzin 2013 nové volby a dnes je situace obdobná jako před volbami jen dosti jiná. Bojkot, boj proti, Blok proti islámu, volání po dalších zákonech a zákazech. Od roku 2012 proběhlo x schůzek, v Praze, Olomouci ale i jiných městech. To vše i schůzky jsou o tom co dál, ne proti čemu bojovat. Svobodu a lidská práva jsme dostali do vínku, na nás je tyto uhájit s prostředky, které máme k dispozici. 

To základní, ten základní nástroj jsme my sami, naše znalosti a naše vůle měnit, měnit k lepšímu, ne bojovat. Boj přichází na řadu až jde o život, holý život, ostatní je cesta.

5. června 2014

A DOST! Státe, přestaň se nás zbavovat a podbízet se cizině!
Co když nechceme ani "POLITICKÉ ZÁPOLENÍ"?!?! Co když chceme politickou kulturu a ne předělávání Ústavy ČR jak koho napadne a dělat z ní trhací kalendář?!? 
Opravdu už jsou politici na psychiatra nebo nám něco uniká? 
Možná z občanů ČR hodlají udělat minoritu a pak hájit naše práva!

Pohádka o Smolíčkovi Pacholíčkovi a Jezyňkách! Jen dva prstíčky strčíme, jen se trošku ohřejeme... Pak zjistí, že mají prstů pět, budou chtít Senát, Parlament, prezidenta... A my čumět jak čerstvě vyorané myši. Tak z téhle pohádky mi od prvního přečtení bylo zle. Proč ji musím znovu jako dospělá pořád znovu a znovu?

Jak známe politiky, jediné co za tím může být je motiv peněz. Jsme zadlužení, tak se koukáme, kdo by to za nás financoval. Jiný důvod nevidím. Zde se mluví jen o penězích. Zbavili jsme se peněz, prodáme občany ČR, hrdost žádná. 
Včetně oněch "opatrných reakcí politiků", vítězná koalice by už měla troubit na poplach. 
Jsme však svrchovaná země v auditu a už jen asi pouze papírově!

My už si ani nemáme jak říkat, Češi" není přesné, "občan ČR" podkopáno, opět země cizáků jak za Zikmunda! 

www.lidovky.cz/dienstbier-chce-volebni-pravo-pro-cizince-mohli-by-pusobit-v-politickych-stranach-gjz-/zpravy-domov.aspx?c=A140605_104918_ln_domov_ele ... 5. června 2014

Ústava ČR, Čl. 18 (3) Právo volit má každý občan České republiky, který dosáhle 18 let.... Ústavu ČR je třeba ctít a respektovat. Cizinci mohou získat státní občanství. Cizinci by však neměli mít právo rozhodovat v cizím státě. Odporovalo by to samotné Preambili naší Ústavy, stejně tak logice a "osvědčeným principům právního státu" (z Preambule). Je naše znepokojení větší, v roce 2015 nebo se cítíme Ústavou chráněni? ....... 5. června 2015

3. června 2014

Občas tak povzdechneme: "Všeho je moc", včetně problémů, chudoby jako důsledku krize, zákonů, sporů v politice, koalici a pere se to v médiích. Spory mocností na různých místech světa, nemoci, pandemie, havárie, přírodní pohromy. Máme multi-problémy.
Řeší se to postojem jednoho proti druhému (mír/válka, volby/odvolání, jídlo/hlad, ....), bojuje se PROTI, není chuti jít ZA, pokud ano tak s podmínkami a často stylem: "Jedině toto řešení je správné" a podobné průpovídky.
Narůstá - netolerance, nesnášenlivost, hašteřivost, napětí. Ale PROČ? 
Zaspali jsme, přehlédli důležitost lidskosti, přirozenosti, kreativity? ...3. června 2014
 
Ve snaze vyřešit všechno, neřeší se NIC. Prostor neřešení pohlcuje vůli kráčet ZA, nastoupit cestu vize.
Poněkud pesimistická nálada po shlédnutí denních zpráv, kdy těch negativních je o něco víc jak před rokem.
Držet se vize, základního - jak nemoderní. Moderní je - každý den nový problém..... 3. června 2015, Z.W.
 

 

16. května 2014

Nalezen článek ze 7. října 2011. Opravdu stojí za opakobvání, je vtipný, věcný a předkládá řešení.

.........

Bylo překvapivé, že mnoho lidí v publiku na to mělo poměrně jednoduchý návod: „Někdo by měl ten film vzít, jezdit s ním po českých městech, organizovat skupinky a společně si ho pouštět a diskutovat o něm.“ A ještě: „Je třeba vybudovat nezávislé médium, které bude dost silné na to, aby konkurovalo komerci.“
I na otázku, kdo by ho asi tak platil byla odpověď jasná: „Musíme najít nějakého milionáře - dobroducha, který by takový počin zafinancoval a táhl.“
Z výše uvedeného je patrné, že našincům nechybí ani dobré nápady, ani vnuknutí, jak je hned realizovat. Problém je jen v tom, že to má udělat někdo, koho nikdo nezná, nikdy neviděl a ani není jasné, zda kdos takový existuje. Jeho jméno je Někdo Jiný.

Mít tady tři takové organizace, s takovýmto finančním zázemím a podporou, začala by i naše občanské společnost vypadat jinak. A k tomu stačí podpora 0,7 % českých rodin ve výši 5 400 ročně.
Sen končí, skuhrání na poměry pokračuje. Jak dlouho? Tři sta let jsme trpěly pod Rakouskem a trpíme pořád – záleží jen na tom, kdo to naše utrpení interpretuje. Čekat, že přijde někdo osvícený, a místo, aby si zajistil dobré bydlo pro sebe, rodinu a kamarády, z nás utrpení sejme je stejně nesmyslná jako čekat zdravou výživu v McDonaldu.
Čekat se dá až do smrti – a někteří věří, že i po ní. Ale kromě nás samotných není nikdo, kdo by nám přišel na pomoc.

denikreferendum.cz/clanek/11699-svoboda-za-450-kc-mesicne

 

15. května 2014

TVL - Dost dobře položená otázka 

Co pro to můžeme udělat (1)?....  (pokračování článku D-éčko 03(04), Doba zapomnění-Krize-Opakování chyb)

Je třeba opustit ono „vědci zjistili“, stejně jako kvantum odborných pojednání, opustit tuto mluvu a jevy popisovat lidsky,ve „srozumitelštině“, tak aby porozuměl i Antoušek. Odborníci, ekonomové,politologové, sociologové, račte prominout, vaše prostředí, váš kruh jak akademická půda, náš kruh je DEMOS = lid, lidé, občané, DEMOKRACIE. Pokud se podaří„opouštění“ veselejší, stručnější, vtipnější formou, nebude to jistě na škodu, největší problém je zachovat stručnost, neboť problémů nabývá napříč společností naší ilidstva celého světa.

Pravdou je to, že na počátku roku 2012, ještě snad 2013 to mohlo být jednodušší, nestalo se. Netřeba věšet hlavu, kalendář pokračuje dál, na nás je zda to vnímáme či couváme v čase.

1) Couváme v čase - Netřeba nic měnit, stačí počkat na ten pád, bude tvrdý a krutý. Vše bude zničeno jako kdysi Sodoma a Gomora.

                                  https://frantisek.blog.idnes.cz/c/309171/Sodoma-a-Gomora-v-nas-ANO2012.html

2) Jedeme dál - Nepřijde nikdo a neřekne: "Takhle to má být!", nebyla by to demokracie, bylo by to opět opakování stejných chyb roku 1948 a snad i negativ roku 1989. Byla by to opět totalita, vnucení názoru a totéž, co prožíváme po každých volbách - čekání na zázrak, co se nemůže stát.

Takže: CO S TÍM? Můžu říct jediné, co pomáhá mně, třeba to pomůže i někomu z vás, nevím, za pokus to stojí.

Nad vodou mě drží ony 4 body KCO: svoboda - lidská práva - vyspělá demokracie - bohatý stát. Prostě cesta k cíli , třeba k cíli nedojdu, je nesmysl přešlapovat na startu.

..................................

Více - Poznámka fb: www.facebook.com/notes/zdenka-wagnerov%C3%A1/tvl-dost-dob%C5%99e-polo%C5%BEen%C3%A1-ot%C3%A1zka-2014/668229743213236

 

Ještě přání k narozeninám:

Sestřičce k narozeninám... Jsme to dopracovali, Drahá..
_______________________
Země, kde jen stěží jde žít 
a rozumný se nezbláznit.

Snad sv. Václav vyjede proti nám,
a sežere nás Bruncvíkův lev.

Na moc víc to nevidím,
nemáme vize, směr, etiku.

Vrtáme do všeho jak zběsilí,
stranickost, toť vše úsilí.
____________________________
Snad v mládí jsme to viděly
o hodně líp, čau ségro 

Emotikona smile

 

14. květen 2014

Vnímání problému Ukrajiny v Česku 

je postavit se na stranu USA, Ruska či EU

nebo proti nim, vzrůstá hašteřivost.

Podstatná jsou lidská práva a náš postoj 

k nim, též postoj našeho státu k nim.

Stát na straně PACE, ne na straně MOCI.

Vládo, státe, národe,  jednejme ve smyslu

lidských práv a svobod deklarovaných OSN.

 

Zvažme porušení či ohrožení práv a svobod: na život, na důstojný život, bezpečí.

K tomu nám pomáhej právo svobodné vůle, svoboda myšlení, svědomí a slova. Je více lidských práv a svobod, ta základní bychom měli znát a ctítnade vše, jsou zárukou míru, prosperity a života.                                      Zdenka W.

 

14. květen 2013

Výtah z článku: A. Babiš politikům v roce 2013 (před předčasnými volbami):

Čekal jsem, že se všichni, kteří chtějí změnu, budou chtít spojit a že společně něco dokážou. Až později jsem vystřízlivěl a dospěl k názoru, že pokud chceme něco změnit, tak musíme jít do politiky.

Myslím tedy, že jsem přispěl k tomu, že společnost začala víc říkat pravdu.
Mění se to tu podstatně k lepšímu. Ovšem ne kvůli našim politikům. Hlavně kvůli občanským iniciativám......

Je totiž důležité, abychom se snažili změnit prostředí, ve kterém žijeme.
Ale ano, lidé jsou obecně pasivní.

Problém je také ten, že se tyto iniciativy nedokáží sjednotit, jsou roztříštěné. Proto s hnutím ANO 2011 usilujeme o společnou platformu, o jakýsi blok vůči stávajícím stranám.
Pravidla musí fungovat pro ty, co mají platit, ale i pro ty, co peníze rozdělují, aby byly prostředky použité ve prospěch všech.
Exekuce: To by přece měl stát zakázat, stejně jako odírání seniorů na různých pofiderních prodejních akcích.

Celý článek: www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Babis-politikum-Zatim-jste-se-starali-jen-o-sebe-a-ne-o-lidi-To-se-zmeni-271561

 

13. květen 2014

Ahoj, jak říkám, můžeme mediím konkurovat, je to těžké. Jejich sdílením a papouškováním jejich názorů to nespravíme.

Oni vlastně dirigují, co máme sdílet a kdy. To je potom těžký boj, za národní uvědomění.
Tak jsi to Ivet myslela? U Alexandra na zdi a vůbec 

motikona smil

Konkurujeme, dřeme jak koni, potřebujeme podporu samizdatu ale nehodláme se prosit. 
Ani nevím, jestli jsi zaznamenala náš sami-z-dat (D-éčko). Víš, děvče, jsem tak občas ze všeho unavená. Ne z práce, z té tuposti lidí, jak skáčou na špek mediím, neumí si z nich vzít to lepší, jen komentují jak o závod a přitom zpravidla nemají co říct. Unavená z toho, jak vyhlíží ještě větší katastrofu, větší neštěstí 

Emotikona frown

Tož asi tak, Drahá 

_________________________________
Holky, tohle vidíme jen my tři: Ivet, Jiřina a já. Dámský dýchánek 

Tak nyní už veřejně, pro všechny, protože za rok jsme se nikam nepohli

13. května 2012:  LIVING - Prostředí

www.facebook.com/notes/ob%C4%8Dansk%C3%A1-iniciativa-z%C3%A1jmov%C3%A1/living_1/437586029603007

 

11. květen 2014

 

Stát chce zákony uřídit absolutně vše. Nepůjde to, chybí zde nejdůležitější zákon, zákon morálky. Ale proč zákonem definovat něco, co definováno jest, přepisovat nově normy? 
Je normální uzákonit, že prodávané potraviny nemají lidem škodit? 
Stát potřebuje další zákony... Zákon a trest. Zákony podporují trestnou činnost jako antibiotika, potlačí jeden vir, zrodí se vir ještě odolnější. Zákon má být řád. 
Je klíčem Článek 2 (3) LZPS: Každý může činit, co není zákonem zakázáno,a nikdo nesmí být nucen činit to, co zákon neukládá. 
Co nás vede k morálce, který zákon? Nebo je to dobrý mrav? Už jsem z toho PAF.

Morálka (z lat. moralitas, správné chování, od mos, moris, mrav) znamená celkovou představu správného jednání ve společnosti. Od pravidel zdvořilosti se liší tím, že se týká věcí závažných a podstatných, na druhé straně od práva se liší tím, že se nedá soudně vymáhat a za její porušení nejsou sankce (tresty). 
Morálka (vojáků, sportovců a jiných celků) znamená ochotu a schopnost spolupracovat za určitým cílem.
Celkovou představu tedy máme. Je náš stát celek nebo zmítající se amorál, když potřebujeme tolik zákonů?

......

Nelíbí se nám stát, jevy v ČR, nelíbí se nám výraz "lidská práva", zpochybňujeme je?
Je to neznalost, kdy neznalost věcí, jevů navozují jistý strach, strach z neznáma.
Bez ústavy však není možná existence státu, bez lidských práv existence lidu,

bez morálky dodržování zákonů, bez morálky stát.
Může nastat, že mnohé přestane platit.
Zůstane, že člověk je člověkem, má svá lidská práva, svobodnou vůli
a měl by mít i morálku.
"Chceš-li zničit národ, znič jeho morálku", nauč jej nenávidět vše, 
včetně jeho práv, stane se levným otrokem, pokorným a poslušným."
Ale PROČ je neznámý byť začátek ústavy a z lidských práv jde strach?

.....

Také: Nad Ústavou a právy, 1993-2014, menu Poznámka na fb

 

9. květen 2014

V tento den před rokem, ve stylu: Našli jsme ho... Ten článek ...


"V lednu roku 1913 se dva světem zklamaní muži procházeli po ulicích Vídně. Josef Stalin byl mladý revolucionář vyhoštěný z Ruské domoviny: Adolf Hitler zase zkrachovalý malíř bez šilinku v kapse. Koho by tenkrát napadlo, že tyto dva outsideři a ztracené existence budou zanedlouho rozhodovat o osudech celé planety?" komentář k dokumentárnímu filmu Hitler a Stalin, Tyranská dvojčata.

....

 

Oslavy vítězství v r. 1945 v Evropě vrcholí. Svět svírají občanské války, války států proti vlastním občanům, pouliční šarvátky. Svět obchází strašidlo jménem nenávist, za jednu ruku drží neschopnost, za druhou nevraživost. Demokracie ne že pláče, ona se diví: "Co je to s Vámi, lidé?". Chcete osvobodit, sami si určujete čím, kým a pro koho. Nejste svobodni, jste obětmi válek moci." Demokracie má totiž dosti jasnou mluvu, miluje mluvit stručně a nekrást. Má být proto staromódní?
Dohadujíce se, co vlastně slavíme, zda osvobození či vítězství, kdo prohrál a co, mlátíme prázdnou slámu, schovávaje to za vděk a obdiv. Demokracie zvedá prstíček a varuje: "V tuto chvíli , se právě někde jinde děje něco, co nevnímáte, později z toho bude další malér. Problémy celku trháte jak kalendář, nevnímaje čas. Problém bude politický či hospodářský, určitě však mravní a dopadne na občany." Náš spokojený občan řekne: "To se mně netýká a pustí si mistrovství hokeje". Chléb a hry kdysi, dnes moc a zákony, pořád stejný styl, lidé nepoučitelní. Také učitelé mizí, poučí nás ráda vláda a zákonodárci. Demokracie je stručná a jasná, má svá přesná pravidla. Jsou takové zákony?
Tak sledujeme Ukrajinu a doma se nám to sype. Taky hodně čteme, jen ne to, co bychom měli.

 

6. květen 2014

 

Co jsme dělali před rokem - z nabídky fb. Kolik z předpovědi se splnilo, za pouhý rok?
1) Nenávist, jaká tady dlouho nebyla
2) Rusko a NATO: Nepřátelství, ne jen soupeření
3) Statisíce uprchlíků
4) Ekonomická a plynová krize

___________ před rokem, 6.5.2014 ______________
"Alternativa existuje. Mezinárodní dohoda o Ukrajině, kterou posvětí Rusko i Západ a již všichni uvnitř země budou respektovat. S každým dnem bojů a s každým dalším násilným incidentem se ovšem tato možnost vzdaluje, jako někdejší iluze o rusko-evropské spolupráci a o prosperující Ukrajině coby mostu mezi Východem a Západem." .. z článku aktuálně.cz

 

 

 

 

 

"Nikdo je nevolí, přesto vítězí". PROČ? Problém je v tom, že dnešní problém nás odvádí od včera, před rokem i více lety započatého. Výsledkem je hromadění problémů do HITPARÁDA PROBLÉMŮ.cz a neutěšený stav dnes, zítra za rok, za pět let...

 

Řešení bude v dalším článku s názvem: Etika, Fénix a CO S TÍM.,