Tři sta šedesát pět dní od 10. 12. 2014 do 10 .12. 2015

11.12.2014 05:31

Člověk se rodí svobodný...V roce 1918 se zrodila naše republika, prošla svými úseky, od demokracie, přes fašismus, totalitu, kontrarevoluci k roku 1989. Závan svobody, UPGRADE lidských práv *) a svobod.Nikdo a nic se nerodí dokonlé, člověk se rodí svobodný a pak se celý život učí. Nebo neučí a zakrní, obdobně je to se svobodou.

Co ještě všechno nás napadne, než pochopíme, že svoboda je v nás, je to základní s čím přicházíme na svět. Celý život ji můžeme rozvíjet nebo naopak ztrácet.   

Všeobecnou deklaraci lidských práv *)

jakožto společný cíl pro všechny národy a všechny státy za tím účelem, aby se každý jednotlivec a každý orgán společnosti, maje tuto deklaraci stále na mysli, snažil vyučováním a výchovou rozšířit úctu k těmto právům a svobodám a zajistit postupnými opatřeními vnitrostátními i mezinárodními jejich všeobecné a účinné uznávání a zachovávání jak mezi lidem členských států samých, tak i mezi lidem území, jež jsou pod jejich pravomocí.

Článek 1

Všichni lidé rodí se svobodní a sobě rovní co do důstojnosti a práv. Jsou nadáni rozumem a svědomím a mají spolu jednat v duchu bratrství.