Sliby se maj plnit o vánocích ... Vánoce 2014

02.12.2014 10:37

Revoluce na vánoce proti asociálním podmínkám států                                

  • Pokud je vize, základní myšlenka, dobrá lze za ní jít i o vánocích. "Sliby se maj plnit o vánocích..", píseň Janka Lededkého. Zejména o vánocích, doba ke splnění přání nejvhodnější.
  • Koncem roku také děláme rekapitulaci těch 365-ti dní.
  • Uvažujeme o plánech na příští rok.

Vlastně vše děláme ze sobeckosti a zištnosti,

CHCEME ABY NÁM BYLO FAJN, abychom byli spokojení na Zemi.

Jsme dokonce maximálně sobečtí a zištní,

 CHCEME TO PRO VŠECHY bez rozdílu, pohlaví, rasy,...

 

PROTOŽE když se bude mít dobře soused, budu se mít dobře i já, usoudí normální svobodně žijící jedinec, občan, stát, únie, světadíl.

  • Červenou asociálním státům a asociálním centrálním vládám.
  • Červenou novodobému otroctví.
  • STOP umírání dětí hladem, umírání v občanských válkách a hlavněmi kanónů.
  • STOP pandemi virů (HIV, emola, další včetně počítačových).
  • STPO pandemii imigrace způsobené nedůstojnými podmínkmi žití.
  • Směr DEMOKRACIE postavená na lidských právech a svobodách v 3. tisíciletí.
  • Směr MÍR, PACE, PEACE celé naší planety Země.              

Foto: Vánoce 2011, 2. cena v soutži SENIOREM.eu :) 

Všechna tato přání JDOU splnit, jsou to klasická vánoční přání, která si rok co rok navzájem přejeme. Jsou to tradiční přání pokoje dní vánočních a soužití v klidu, tichu a míru vánoc. Přáními žijeme jeden měsíc v roce, ten poslední. Jedenáct předchozích se o to musíme ještě více snažit, aby vánoce byly pokojné a klidné, pro všechny stejně, pro věřící i ateisty, protože každý na něco věří.

Mohou letošní vánoce zmírnit asociálnost všech šarvátek, bojů a válek?

Udělaji to lidé pro lidi nebo čekáme dárek od jinud?

Zázraky nebo lidskost?

 
___________________________________________________________________________________________________________________________

Mnohé je zde nadnesené, třeba ona zištnost a sobeckost je míněna s humorem a nadsázkou. Snad vhodnější než výraz "nenažranost". Novodobé otroctví však s vánocemi hodně souvisí. I při úvaze o dárcích je třeba myslet na to, kdo dárek vyrobil, zda s láskou nebo v potu dřiny, mnohdy i dětské práce. Jev rozmáhající se světem, obdobně jako přemíra a podmínky imigrantů. Byl diskutován 1. 12. na Radiožurnálu, v pořadu:

Týká se nás problém novodobého otroctví? Podle organizace Walk Free Foundation je v současné době 35,8 milionu žen, mužů a dětí... 

Jako host pořadu byl přizván i pan  Staněk z KCO. Odkaz na záznam pořadu je na fb, bude i v menu "O nás", tohoto webu. Číslo 36 milionů lidí je alarmující. Je známo, že ročně umírá 8 milionů lidí hlady, z toho 3/4 dětí ve věku do 5-ti let, jsou známy počty imigrantů, lidí zabitých teroristickými útoky, občanskými válkami atd. Vše je dílem člověka, jeho asociálních (nespolečenských) kroků a jednání, vesměs vysoce postavených, majících moc.

Co bych si přála? Nepotřebuji žádný jiný dárek než abychom se přiblížili střídmosti, pokoře k přírodě, zdravému rozumu, integritě a chovali se jako lidé. Ne zbraně co se navzájem likvidují v duchu větší spotřeby a větší moci nad obývaným územím i dosud nedotčenou přírodou.  Neskromné přání ale vím, že podobné přání má mnoho lidí, včetně těch 36 milionů strádajících. Jaký je důvod aby takto trpěli? Je jim náš přetékající vánoční stůl, naše touha po ještě větších zážitcích, spoustě dárků, vyšších ziscích a vyších příčkách hitparád miliardářů? Vánoce jsou i dobou rozjímání, proto dnes trochu "na měkko" či emotivněji stran vánočního dárku.                                                                             

Hezký Advent všem, Zdenka Wagnerová, admin a mluvčí KCO