PROČ jsem se rozhodla kandidovat do senátu?

30.07.2014 20:43

Je vysvětleno v článku stejného menu - Volby podzim 2014. 

Máme rádi důkazy, zdůvodnění a víc než na řešení si potrpíme na neustálé opakování, co vše je špatně. Nemám to ráda, řešení je třeba systémové, globální, řešit vše jako celek, ne jednotlivosti a vyzobávat jako papoušek planety. Přesto udělám jakýsi výčet jednotlivých důvodů.

Zásadní pro mně je, že v ČR není úcta k lidským právům a svobodám, není úcta k Ústavě ČR a LZPS, tím pádem ani k základnímu článku státu - občanovi. To je velmi varující znamení. KCO v tomto smyslu podniklo více kroků, jako "obyčejní občané" nemáte šanci.

Seznam alazmů:

 

31.7. NEJDůLEŽITĚJŠÍ.... lde vyjádření "pohřeb" dílu důchodového pojištění".

m.domaci.eurozpravy.cz/duchody/99060-pohreb-druheho-pilire-se-blizi-co-bude-s-nasporenymi-penezi/

Jedná se o "aktuální" variantu z "návrhů", kde se  důchodové pojištění zamýšlí krátit o 390 mil Kč. Z hlediska celého systému, není to velká částka, varující  je to, že špatný zákon nese problémy na dalších 30-40 let dopředu. Pozn. "aktuální" varianta je vládní vávrh. Varující je to, že se zamýšlí legalizovat krácení odvodů na důchodové pojištění a nikoho to nezarazí.

31.7. Peníze jsou oběživo. U nás zvolili zvláštní okruh..

„Zvýšil se počet lidí na sociálních dávkách i těch, co pobírají příspěvky na bydlení. To vše jde ze státního rozpočtu. Na severu Čech je přitom znám případ, kdy majitel jedné z takových ubytoven sedí ve vězení, ale na účet mu měsíčně přichází velké částky od lidí, kteří v té jeho ubytovně žijí – de facto jde o částky, které jsou ale od státu..."

30.7. Od začátku roku jsou zaznamenány asi 4 změny zákonů předpokládající změnu ústavy. Naše ústava má 21 let, 13 změn. V posledních 5 letech byly 3 změny ústavy.Ústava USA má  přes 200 let a 26 doplňků

29.7. Navyšování daní (z cigaret) se zdůvodňuje potřebou peněz na důchody. Omylem snížená daň z PHM byla vrácena zpět, se zdůvodněním, že by nebylo na důchody. Pracující jsou důchodově pojištěni, netřeba si je brát jako rukojmí, kdykoliv se zvýší daně. 

29.7. Schváleno PS navýšení platů soudců v řádech srovnatelným s průměrným platem v ČR. Seniorům se uvažuje přidat v průměru 205 Kč. Pokud to ovšem stihne PS a Senát schválit.

28.7. "Daň z luxusu", hledá se další nástroj jak vymáhat daně, volá se po "zvláštních soudech" a tím pádech i po žalujících. Udavačství pokvete, na co máme kontrolní instituce státu?

25.7. Ministři si stěžují, že to co se děje v PS je skandální. Vyjádření MF.

25.7 MV, milan Milan Chovanec navrhuje kvóty žen na kandidátkách, úpravu volebních zákonů, včetně sankcí za nedodržení kvót. Nevnímá ústavu a LZPS, kde je řečeno, že muži a ženy jsou si rovni ve svých právech. Ministr pro LP mu jednání schvaluje, včetně sankcí.

23.7. PS opakovaně hlasovala ve věci spotřební daně z PHM. Předpokládá se dohra u Ústavního soudu.

23.7. Ombudsmanka pí Šabatová: "Česko upírá cizincům z EU volební právp.." Rozpor s článkem 18 Ústavy ČR 

Květen. Maturity v Ústí nad Labem, opakování maturitní zkoušky na základě vyhrožování otce maturantky učiteli a ředitelství školy. ŠÚ nařídil opakování maturity a maturitní komisi i učitele na základě neurvalého chování otce pokáral.