Květen 2014 a také volby do EU Parlamentu

26.05.2014 10:04

Ne kritika to NEBUDE, jen výpočet a logika. Logicky nemá smysl hodnotit uplynulé, když se nehodlají poučit - politické strany a hnutí.

1. Vítězná strana získala 2,88 % všech voličů a hrdě oslavuje vítězsrví, nemá co oslavovat, pouze protáhla 100 dní hájení o dalších 100 dní jak dělat další volby.

    Účast ve volbách 18% voličů, výpočet: 16% z 18% = 2,88% 

Celkem 82% voličů nešlo k volbám. Kolem 40% nevoličů je běžný standard. Z toho vyplývá, že 42% občanů volí DEMOKRACI. Jinou než  o které se mluví, přesněji nemluví dnes. 42% si žádá vyspělejší demokracii.

2. Výsledky voleb budou stran účasti lepší, bude-li KOHO a CO volit. Občan nevolí totalitu vlády minoritou podloženou mocí a zisky na úkor bídy státu. Na úkor jedněch z nejnižších mezd v EU, na úkor nízkých důchodů a zadlužování. O tom hovoří tyto volby. Ignorovaly volby podložené masívní, drahou a nevkusnou re-klamou, podporovanou ne-nezávislými médii.

3. Politika a demokracie bude předmětem dalších voleb. Nyní občanů:  1) Politiky chápané jako politika = správa obce, správa státu. 2) Demokracie 3. tisíciletí a ne demokracie sevřené silou politických stran v mocí oligarchů a kmotrů. 

4. Tady je každá RADA drahá. Protože společnost zachvátila xenofobie, nesnášenlivost, rasismus, segregace, ignorace a pandemie nedůvěry. Ano, v případě 82% můžeme již mluvit o pandemii. S pandemíí si již ani lékaři nevědí mnohdy rady, natož politici, co ji způsobili.

 

Závěr: Politické strany scény 2014, Vás nevolilo 82% občanů. Svobodně Vás nevolilo 82% občanů, naprostá většina. Nenaplňujete základní co stojí v Ústavě, nerespektujete další, ústavě nadřazené  a platné mezinárodně - lidská práva a svobody. Proto volby do EU byly fiaskem, Vašim. Neboť jak stojí již v Preambuli: 

 ... odhodláni společně střežit a rozvíjet zděděné přírodní a kulturní, hmotné a duchovní bohatství,  odhodláni řídit se všemi osvědčenými principy právního státu, prostřednictvím svých svobodně zvolených zástupců přijímáme tuto Ústavu České republiky.

Nežijeme v právním státě, v každém zákoně se skrývá léčka, chyby a nelogičnosti, pro každého platí zákony jinak, právo je pro občana těžce vymahatelné. Jediný způsob jak občan věci veřejné ovlivnit je svobodná volba jeho zástupců. Výsledky volby lidu znáte.  

 

     Zdenka Wagnerová, KCO, 26.května 2014, den po volbách do EU

__________________________________ z dikuzí  ________________________________

Volby do EU ukázaly, že lid kašle na politické strany. Vtírá se otázka: 18% šlo k volbám, o těch 18%% se podělily politické strany a dvě fašizující hnutíI, ANO 2011 a Úsvit  T.O. alias Temno.           (František Staněk, 26.5.2014, 12:00)

 

Dnes jde jen o počet hlasů. To je pro porovnání JAK - KDO si stojí. CO se týká zájmu, tak všeobecně zde v ČR volíme jen v hospodách a bordelech. Otázkou je, KDO zvedne  a nebo CO dožene lid jít k volbám, alespoň s 60% účastí, jako definitivní potvrzení. Ono nejít k volbám je určitý protest, odpor, což je hlavní náplň demokracie.....K..CO.                        (František Staněk, 26.5.2014, 13:00)

 

60% je potvrzení čeho? Revoluce. Protest, odpor k tomu co se nelíbí nemůže být ničím jiným. Nástoje v rukou máme - volby. Je efektivnější hodit lístek do urny a volit DEMOKRACII než dlažební kostku do vlastních řad národa. Máme pár měsíců na volbu Demokracie/Totalita. Zatím to jde dobře :)

                                                                                (Zdenka Wagnerová, 27.5., reakce na předchozí kom)

 

 

________________________________________________________________________