JAK se nám mění svět pod rukama - JE TO JENOM NA LÉTO

22.08.2014 17:27

Včera jsme měli 46. výročí které totálně změnilo výraz slova "dočasně" na dobu cca 1/4 století. Asi jsme si zvkli.

Pomalu se dozvídáme další z Teplic: "Je to jenom na léto". Zní to paradoxně ale Kuvajťané mají zajistit Čechům práci. Totálně zasaženi neznalostí multikulturismu stojíme před otázkou: Je to dobře,  zvládneme to? Má to tak být nebo něco nesouhlasí? Ještě před pár dny, kdo promluvil o střetu kultur, byl označen za xenofoba. Přichází k nám nová kultura s prvnky nám převážně cizími. Finančně lépe  vybavená společnost, obce váhají, občané vyčkávají, médiím nelze vše na 100% věřit.

Češi si koupi ve vlastní zemi mohou dovolit jen dílem, ne každý na to má. S koupí pozemků mají mnohdy starosti i obce, podnikatelé kteří chtěli postavit halu pro podnikání a další. Na druhé straně se obce zbavují "nepotřebného majetku". Mnohé pozemky a budovy vlastní právnické osoby, kde obec změnu majitele neovlivní. Setkáváme s dalším fenoménem - začínají se stavět bariéry a další fenomeny, nám dosud příliš neznámé. Nebo známé z ghet, námi však těžko dosud zvladatelné. 

Máme strach hovořit o regionech naší země, České republiky. Něco tady nesedí, nemáme na věc názor, jednotný už vůbec ne, příchozí ano -"chtějí žít vedle sebe, ne každý zvlášť. 

Může se stát, že tito noví majitelé v případě potřeby poskytnou obydlí svým souvěrcům? Bojíme se  evopských kvót pro ubytování uprchlíků, je třeba pomyslet i na tuto eventualitu a nebát se ptát.

 
Opravdu jsme tak nepřipraveni? Určité profese jistě ne, počet chybných vyjádření však v článku: Česko se otvírá, poněkud zarazí. Úrok je věc ůvěrů a spoření, ne fondů a další nedostatky v článku.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Foto: Hanácká kasárna Olomouc.  
V letech 1936-1938 zde probíhala akce: Tisíc pilotů republice.
Jedn z účastníků akce a autor knihy: Příběh letce Bohumila Netopila.
Kniha dosud nebyla vydána, jen tato povídka - výtah. Proč nebyla vydána? Finanční otázka a nezájem čtenářů o naše dějiny.