BOHATÝ STÁT a paměť národa

05.11.2014 15:58

Ve státním rozpočtu stále chybí prostředky na chod státu. Obyvatelstvo ČR chudne, klesají tržby, ekonomika   neroste atd. Třeba apelovat na naši paměť, paměť národa a dát věci do souvislostí, bod 4 - bobatý, prosperující stát se nám stále nedaří. Blíží se konec roku a je nejvyšší čas na to přijít JAK to je dooopravdy. Chce to více hlav, více hlav více ví a dokáže. Funkční stát není věcí jedince ale celé společnosti. Připraveni?

KCO má 4 základní body stanovené koncem roku 2012: Svoboda občana - Lidská práva - Vyspělá demokracie - Bohatý stát.

Studie:

  1. Koncem roku 2013 došlo k oslabení kurzu CZK zásahem ČNB. V médiích jsme se mohli dočíst, že pan Kellner na pohybu kurzu a obchodu s akciemi Telefónica vydělal. Snad 2-3 mld. Kč. Můžeme dohledat.
  2. Průběžně dostáváme zprávy, jak si stojíme v evropském i světovém žebříčku na konci, ve mzdách, důchodech, zaměstnanosti atd. *4)
  3. 5. listopadu, brzy po ukončení návštěvy v Číně (28. října) se dozvídáme, že pan Kellner vydělal prodejem 44,4 % akcií EPH *) celkem 10 mld Kč zhruba po jejich 5-tiletém vlastnění. Byly prodány za 1,1 mld euro a následně byly zrušeny. Po této transakci vlastní 37 a 63% akcií hádejte kdo? Těch 63% skupina J&T (z původních těžko říci kolika % akcií). Více: zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/kellner-vydelal-na-prodeji-eph-deset-miliard-1134264#utm_medium=selfpromo&utm_source=newsletter&utm_campaign=e15news
  4. Pan Kellner je bezesporu skvělý investor s železnými nervy. A lidé ani dnes nevěří, že "Česká pojišťovna" od r. 2007není česká, nevlastní ji stát ale PPF P. Kellnera. Stejně tak geniální musel být tah vytvoření společného podniku s J&T. Za vklad enegretických podniků  J&T  **)  vydělala 12-13 mld Kč (vše je ve výše uvedeném odkaze).
  5. Na navýšení důchodů o 1000 Kč měsíčně všem důchodcům na jeden rok by bylo třeba 28 miliard Kč. Průměrný důchod je 10.963 Kč a polovina důchodců jej nedosahuje. O navyšování důchodů více zde: zdenkaw.blogspot.cz/2014/02/kconavyseni-duchodu.html  Máme tak geniální investory v ČR, nemáme už celkem žádné podniky, které bychom prodali a také nemáme na ty důchody, nemáme už několik let.
  6. Mohli bychom pokračovat dalšími skvělými investicemi, tentokrát krátkodobých finančních rezerv v režii A.B. ač to má být náplní ČNB.
  7. Pozornost by si zasloužl i EPH, dostali bychom se možná do roku 1999 a  ke spoustě nešťastných drobných investorů, kteří se dodnest spoléhají na spravedlnost a náhradu propadlého majetku. Napsáno "možná", představuje to více hledání a též spolupráce více lidí.
  8. Investovat tedy v ČR umíme, jen hranice mezi "národním hmotným majetkem" *6) a soukromým je příliš amorfní a tenká.
  9. Moc čtení, moc práce, moc zjišťování - PROTO státní dluh, dluh našich potomků činí k dnešnímu dni 1,874 bilionů Kč, to jest cca 180.000 Kč na každého občana ČR, včetně miminek ***),

Pan Petr Kellner byl tyto dny na obchodních jednáních v Číně, kde se jednalo též o J&T Bank. Ćína koupila 30% podíl za 700 milionů eur. Točí se nám z toho hlava? Proto raději komentujeme Pussy Riot a letecký návrat prezidenta na oslavu 28. října, je to IN. 

S majetkem necháme pracovat letadla. Doslova a do písmene. Letadla ve finančním "poradenství", pojišťovnictví *6), spotřebním zboží, letadla na cestě za obchody, na dálný východ. Na IPB a NOMURU jsme už dávno zapomněli, přebolelo to, jen jsme o velký kus chudší jako občané, kteří byli z ochchodování původně státního majetku vypuštěni nebo v neznalosti poměrů prodali za zlomkovou cenu větším hráčům byznysu. Privatizace pokračuje, 2014    

Kam se na česko hrabou MONOPOLY. 

Také jste tu hru hráli v domnění, že se něco 

přiučíme na kapitálovém a nemovitním trhu?  

 
 
Pan Kellner se narodil jako génius, tyto transakce provádí od svých cca 25 let. Otázkou je, čí je nyní, od 28. října, český energetická infrastruktura, to čím doma topíme a svítíme. Otázkou je, v čí rukou je budoucí výplata penzí (penzí II. pilíře, ne státních důchodů) *5)
_____________________________________________________________________________________________________________________________.
 
*) EPH - Energetický a průmyslový holding 

**)  J&  J&T Bank - Banka ukončila spolupráci s agenturou Moody´s  poté, co ta snížila její rating na suterénní E+.... Více:www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2014-11-05&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_5.11.2014

***) Zadlužujeme se rychlostí 3.330 Kč/vteřinu.

*4)  Na zemi umírá každoých 10 vteřin jedno dítě hlad

*5) Výplaty penzí z II. pilíře po ukončení fáze vkladů realizují pojišťovny

*6) Preambule ústavy ČR: 

PREAMBULE 

My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,
v čase obnovy samostatného českého státu,
věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé,
odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku
v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody
jako vlast rovnoprávných, svobodných občanů,
kteří jsou si vědomi svých povinností vůči druhým a zodpovědnosti vůči celku,
jako svobodný a demokratický stát, založený na úctě k lidským právům a na zásadách občanské společnosti,
jako součást rodiny evropských a světových demokracií,
odhodláni společně střežit a rozvíjet zděděné přírodní a kulturní, hmotné a duchovní bohatství,
odhodláni řídit se všemi osvědčenými principy právního státu,
prostřednictvím svých svobodně zvolených zástupců přijímáme tuto Ústavu České republiky

_______________________________________________________________________________________________

Tým KCO, 5. listopadu 2014

 

Odkaz na Hovory z Lán, neděle 2.11.2014: www.zemanmilos.cz/cz/clanky/hovory-z-lan-884693.htm

___________________________________________________________________________________________________________________________

EPH a Evropská komise: www.epholding.cz/press/prohlaseni-eph-k-rozhodnuti-evropske-komise/

 

Další - byznys mafie v ČR a pr.: www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kdyz-znate-pozadi-je-vam-to-jasne-Erik-Best-rika-jak-je-to-dle-nej-se-Zemanem-a-Ruskem-338286