BLOG - Koordinační centerum odporu

09.03.2013 13:04

Blogy KCO jsou umísťovány na webu: zdenkaw.blogspot.cz/

Začínají textem: KCO  

 

Výběr otázek a odpovědí. Kapitola I. Otázky které si klademe, měli bychom si klást. Kapitola II. Vyňaté ppříspěvky z diskuzí

I. PROČ? PROTOŽE ...

PROČ srovnávat? Proč nevyžadovat?  .... Protože to druhé e složitější.

Tak stále předkládáme "burcující" články, denně se zlobíme a pohoršuje na d stavem, který tu je.

Proč srovnávat, proč nevyžadovat, k diskuzi BOD 2, Občanská, lidská a politická práva.

PROČ tolik článků?  ........... Protože v kvantu nesmyslů zapadne i ta nejlepší myšlenka.

A o TO tady jde, zahrnout nás nesmysly, ve stylu: "Chléb a hry", v 3. tisíciletí upraveno na: "Mádia a TV".

PROČ denně nově předložené "diskuze" na fb, ve skupině atd.?   ............. Protože kopírujeme předchozí. 

Myslíme-li předložené téma vážně, denně se k němu vracím. Kolik problémů zvládáme řešit najednou?

Jedná-li se o rozsáhlejší téma, pak rozděli do kapitol, jednotlivých bodů.

PROČ tolik komentářů v diskuzích, pod články? .......      Protože se chceme zapojit do změn a stále asi nevíme jak :-))

V diskuzích najdeme xxx názorů, málo kdy opověď, přídadně snahu o porozumění, rozvinutí tématu,

vedoucímu až k jeho vyřešení či prosazení.

 

II. Stručně, vyňaté příspěvky KCO

 

strana není nic - jenom skupina lidí - čili strana se nedá podplatit
a stranu nepovažuji za svého zástupce
takže co je to demokracie je vláda lidu
vláda je forma řízení společnosti
a řízení je jeden z oborů kybernetiky (vyučuje se na magisterské úrovni
)
demokracie je jen o znalostech řízení, nikoli o mých představách
pokud chci něco zavádět, tak musím být v tomto oboru vzdělaný
jinak je to o oblbování lidí                                                                             Jaroslav Fišer, 19.7.2013 v diskuzi Alěš. Ž.

 

REFERENDUM MAME V NASEM PRAVNIM RADU...PRO MISTNI A LOKALNI PODMINKY....NEMAME REFRENDUM PRO VOLBU MEZI SOUTEZI POLITICKYMI STRANAMI A HNUTIMI....PRIMOU DEMOKRACII MAME VOLILI JSME PREZIDENTA.... TO CO NEMAME JE POMERNE ROZDELENI MOCI. TO ZNAMENA ZE ZDE JE PARLAMENTNI DEMOKRACIE.....A TA MA JINE ROZDELENI MOCI NEZ PREZIDENTSKY SYSTEM....PRIMA VOLBA A PREZIDENTSKY SYSTEM VLADY JE OD PARLAMENTNI DEMOKRACIE KONCEPCNE JINA TECHNIKALIE.....KDO PROSAZUJE PREZIDENTSKY SYSTEM PROSAZUJE NESMYSL....VTIP JEV TOM ZE NIKDO PO ZMENE VOLEBNIHO ZAKONA NETOUZI.....VELMI JEDNODUSENE RECENO POJDME ZMENIT VOLEBNI ZAKON ..... ZMENIT USTAVU A NASTOLIT TAK DELBU MOCI MEZI PREZIDENTEM....JEDNOU POLITICKOU STRANOU....PARLAMENTEM A SENATEM....JAKO KONTROLNIM MECHANISMEM....DALSI POJISTKOU MUSI BYT I VZNIK RADY PRO LIDSKA PRAVA KTERA JE Z USTAVY NEZAVISLA NA STATNI MOCI....JE ODPOVEDNA JEN USTAVNIMU SOUDU...JAKO GARANTA NOVE USTAVY :-):-) VSE OSTATNI JE JEN KLAMANI SPOLECNOST....TOLIK K VYKLADU :-):-)

František Staněk 16.7.2013, v diskuzi Zdeněk Ponert 16.7.

Změna volebního zákona, změna Ústavy a nastolit tak dělbu moci mezi prezidentem, parlamentem a senátem. Jako kontrolním mechanismem, další pojistkou demokracie, musí být i vznik Rady pro lidská práva, z Ústavy nezávislé na státní moci, odpovědné pouze Ústavnímu soudu, zároveň je garantem nové Ústavy.

KCO - Staněk, Wagnerová, Příspěvek v diskuzi Pavla Kohouta - Jaká je vaše představa dobře fungující demokracie?

 

______________________________

Jinak si pozorně přečtěte svoji vlastní argumentaci, kde mluvíte o potřebě řádu a organizace. To jsou totiž ty prazákladní důvody proč vznikly a existují politické strany. Čili boj proti politickým stranám jako takovým je nesmysl. Skutečný význam má boj proti konkrétním defektním projevům jejich činnosti.

Pavel Sántay, 30.6.2013, V diskuzi Radek Janas - Nic nového pod sluncem, příspěvek BL

 

POLITICKE STRANY A HNUTI JSOU V POMERU K NASIM NARODNIM VLASTNOSTEM......NEVERIM NA SVATE...NEVERIM NA TY CO NEBEROU...VERIM ZE NASTAVENI SYSTEMU STATU VYRUSI Z VELKE MIRY BYZNYS MAFII....JE TO JEN O INSTITUCIONALNI ZMENE Z POHLEDU MEZINARODNIHO PRAVA A SVOBOD :-):-) TAKE I POVINOSTI

František Staněk, 29.6.2013. V diskuzi VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY (lampa)

 

VAZENI.....JSME NA POKRAJI 120..BYLA A JE TO TEZKA PRACE....NEKDO BY RAD UREDNICIL DO KONCE VOLEBNIHO OBDOBI ALE TO UZ NENI DEMOKRACIE PARLAMENTNI....USTAVNE TO NENI KOSER....USTAVA PREDPOKLADA URCITE TAHY A KCO ZASE PREDPOKKADA URCITE NITKY...POLITIKA JE SLOZITA FAZE DEMOKRACIE....TO ZNAMENA VZDY URCITOU DOHODU A TA SE TVORI VZDY Z TUHA....JINAK JSME ZA KCO DOSTALI POLITICKE STRANY TAM KDE JSME JE CHTELI MIT...TEDY ABY INSTITUCIONALNE ZMENILI STATNI SYSTEM....OD CHUDOBY K BOHATSTVI.....TO ZNAMENA NOVY USTAVNI PORADEK....OD SOCIALISMU A SOCIALNIHO STATU...JAKO UTOPIE K STATU KTERY JE ZALOZEN NA UNIVERZALNICH OBCANSKYH...DETSKYCH...LIDSKYCH...POLITICKYCH PRAVECH DLE MEZINARODNIHO PRAVA....KTERE NAS STAT NERESPEKTUJE A NEPLNI...ZA KCO  

František Staněk, 28.6.2013. V diskuzi (Aleš. Ž.): KCO,teď se dívám,646 členů.Tak vidíte,co dělá .... 

 

Vážení, zde je návod JAK na to.

Svobodné přímé volby a prezidentský systém je zárukou vyváženosti mezi moci zákonodárnou (parlamentem) a moci výkonnou (vláda).
Moc soudní je jmenováná radou pro lidská práva, včetně ústavního soudu, jako posuzovatele ústavnosti v návaznosti na přijaté zákony.             

                                 František Staněk, 7.2.2013

 

Bohatý stát

Politiku chápeme jako správu obce, celku, ne jako soupeření politických stran. Jsme zastánci  vyspělé demokracie a bohatého státu, se vším co k tomu patří. Bohatý stát je schopen zajistit a plnit sociální potřeby. Chudý stát naopak vytváří a podporuje asociální prostředí.                                                

František Staněk a Zdenka Wagnerová 4. 3. 2013

OBČANSKÁ A LIDSKÁ PRÁVA
Jednání KCO s institucemi
KCO je v jednání s Úřadem vlády a Senátem ve věci porušování občanských, lidských a politických práv. K jednání došlo na základě podezření předneseného již dříve - 10. 12. 2012 a předaného prezidentu republiky, vládě, Poslanecké sněmovně, Senátu. Prezident republiky a PS dosud neodpověděli, nekomunikují v této věci.

František Staněk a Zdenka Wagnerová 5. 3. 2013

Vážení!!
Dost bylo otázek, dost bylo vysvětlování. Našim cílem KCO musí být přece souhlas a nebo odpor se stávající devastující vládou. Tato vláda je nelegitimní a nemá oporu lidu.
KCO chce změnu státního systému od socialismu a komunismu k vyspělé demokracii. Vyspělá demokracie je obsažena ve čtyřech bodech pod fotografií onoho "K" (také v menu "O skupině" a zde, v odkazu níže).
Kdo souhlasí tak dej LIKE. Komu je to jasné, tak jde pochod na Prahu a sám za sebe si je vědom, že chce komfortní stát a ne bordel.
To je nový ústavní pořádek vyspělé demokracie.

STANEK FRANTISEK FANUEL 20. 2. 20123

 

Vážení ještě jednou Vás chci požádat, abchom se drželi těch 4 bodů. Jen ty jsou schopny zajistit hladký průběh. Předání moci. ,,Moc" je to čím jsou opojeny dnešní politické strany, moc korumpuje a totální moc bez kontroly je zdrojem chudého státu a bídy lidu. Jen bohatý stát je schopen zajistit sociální rozměr. Chudý stát je k lidu asociální :)ooo Dnes je na pořadu dne ,, VYSPĚLÁ DEMOKRACIE A JEJÍ 4 BODY.....TO ZNAMENÁ LID JE STÁT A STÁT JE LID. JEDNODUŠE ŘEČENO JDE O NOVÝ SVĚTOVÝ ŘÁD BEZ SOCIALISMU A KOMUNISMU.

František Staněk 11. 3. 2013, disk. "Vážení přátelé"

   

III. Odkazy

Zemanův vlastní model

 

Současně s erozí uvedené koncepce práv se vydává český prezident Miloš Zeman na vlastní výlet po ústavních zvyklostech. Ve stínu krize, jež je na jedné straně napájená nejistotou, bude-li v budoucnu možné svobodně nakládat s majetkem, a na druhé jistotou, že není otázkou, zda demokratické státy odposlouchávají vlastní občany a ignorují osobní svobody, ale že to již mnoho let dělají, se však jeho snaze ve světě nevěnuje příliš velká pozornost.

www.ceskapozice.cz/domov/politika/doba-vlastnictvi-svobody-skoncila-kdo-toho-v-cesku-vyuzije?utm_medium=fbwall&utm_source=fbp

 

Zbytečně ostrý titulek, prostě ku zvážení ...

www.parlamentnilisty.cz/parlament/poslanecka-snemovna/Tupost-Kalouska-zasvinena-stoka-Analytik-Kotrba-o-utnuti-Istvana-Zemanovi-i-mnohem-jinem-279774

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________