Aktuálně - každý MĚSÍC

30.10.2014 12:52
ČERVENEC 2019
Čtrnáct měsíců pauzy jsou pochopitelné. Předseda vlády je stále trestně stíhán, na jeho bedra dosedají další a další obvinění, jeho svědomím to nehnePřesto dostal důvěru Sněmovny a vládne. Ustál další hlasování o důvěře vlády v červnu, i když koaliční partner +- dva dy vyhrožuje že z koalice vystoupí. Spor se rozhořel o misistra kultury A. Staňka. Prezident pokračuje i nadále v urážkách lidí kolem se a libuje si v líném plutí zákrutami ústavy.
A. Stněk demisi podal, nepodal, premiéra obešla a prezident ji odmítl. Hamáček vyskakuje, vyhrožuje, klade ultimáta, tak premiér Staňka odvolá (31.5.). Ministr je tak v demisi/nedemisi a ještě k tomu odvolán. Ústavě se z toho motá hlava, podobné scénáře nepředpokládala ani nejhorších případech. *)
V takové situaci nemá smysl nic plánovat, krom věcí závislých na ročním období, protože ani život ani smrt se plánovat nedá.

Mění se tedy styl vedení této rubriky. Bude obsahovat co sedělo.
Případně co se událo a mělo smysl.
 
*) Tady někde leží jádro problému: Ti kdo tvořili ústavu ČR nedokázali předvídat rozměr zrůdnosti vývoje společnosti v následujících dekádách. Předpokládali, že zlo vystřídá rozum a dobro že není impotence. Stalo se neočekávané, lidé vymýšlejí čím dál větší ptákoviny.
_____________________________________________________________________________________
V 07/2019 bylo pozornost upřena na DUCH ÚSTAVY:
  • Způsob jejího výkladu
  • Potřebnosti či zbytnosti jejich změn
Pokud stihnu editovat závěr z pozorování, odkaz zde doplním. Zdenka Wagnerová
 
 
KVĚTEN 2018
Stav:
Předseda vlády v demisi a bez důvěry je trestně stíhán.
Prezident neví co mluví a škodí zemi. Nebo ví a pak škodí cíleně. 
 
KCO Aktuáln BŘEZEN 2017

Volebí rok a po delší odmce. Nezbývá než vydat MANIFEST

 
KCO Aktuálně ŘÍJEN 2016

Týden do voleb, přesto média včetně těch co se označují za demokratická nezaqjímá nic něž Miloš Zeman a článek "Hitler by genteman". Ferdinand Peroutka asi bude muset vstát z mrtvých a napsat článek dodatečně, aby v Čechách zavládl klid.
Média plní plán hlídacího psa na 350%, naučila se psát o všem špatném a pilně kritizovat. Absentuje konstruktivní kritikyaa pozitivní nadhled.

Ustrnuli jsme ve vývoji, naplněni prázdnotou. Žádný prostor však nezůstané prázdný. Pozor na trojici:

Zloba - Závist - Zášť

 
KCO Aktuálně SRPEN 2016

Měsícem srpen začíná období voleb, snad dekády, kdy každý rok budou minimálně jedny volby. Jak ty volební kampaně prožijeme, takové budou jejich výsledky.

Volby mohou být oslavou demokracie nebo dosud obvyklejší forma, něco jako zápas v hokeji, kampaně ne za vítězstvím, ale poražení těch druhých. Útoky, šarvátky, potyčky, fandění, ovšem tak nějak bez rozhodčích. Kdo může získat jsou na jedné straně masmédia, na straně druhé voliči. Každý se může svobodně rozhodnout, které plus mu nebližší, snad ....

Volby - Styl - Výsledek

 

 
KCO Aktuálně ČERVENEC 2016
Nečekám spásy od žádné strany; ale budeme nepřemožitelní, jestliže ve všech stranách a třídách bude větší počet mužů opravdových a myslících, kteří beze všeho umlouvání a viditelného spojení, každý v kruhu svém, pracovat budou za stejným cílem. Jako viditelná církev žije církví neviditelnou, tak i my jako národ budeme žít bezpečně, jestliže nás značný počet spojeni budeme tím tichým souhlasem, jenž vzniká ze správného posouzení našeho postavení světového a ze správného vysouzení toho, kde kdo máme pracovati. Pokud se nerozšíří tato neviditelná strana lidí opravdových a myslících, kteří se nebojí, když toho potřeba, pravdě dát svědectví i veřejně, všecka viditelná organizace nám nepostačí.“, T.G. Masaryk.
 
Stále hledám nco nové, ješěvětší a přesvědčivější. Jsou zde výzvy, které jsme nikdy nedokončili, neobnovili po té, co byly zašlapány do bahna hnědi i rudého pohodlí vedení k "lepším zítřkům".
 
KCO Aktuálně ČERVEN 2016
"Zákon je organizace přirozeného práva na legitimní ochranu. Nahrazuje sílu jednotlivce silou kolektivní, která má vykonávat pouze to, k čemu je oprávněna síla jednotlivce a na co má přirozené právo: ochraňovat život, svobodu a vlastnictví; zachovávat práva každého a zajišťovat, aby spravedlnost vládla nad námi všemi.", Frederic Bastiat
"Dobře. Stát tedy rušit nebudeme. Ale musíme ho minimalizovat tak, jak říká Bastiat. Na stát můžu delegovat jenom takové pravomoci, které mám sám jako jednotlivec. Nic víc.....Přrozené pávo a Přirozený svět.

Velké kolosy v kritikých podmínkách a případch selhávají.

 
KCO Aktuálně KVĚTEN 2016

"Jiná káva", po Mnichově: "Generální štáb Benešovi sdělil, že budeme muset podlehnout, půjdeme-li do toho sami, ale že to musíme na vzdory všemu odvážit, a on to přesto vzdal. Zlomil tím morální pater společnosti, která byla připravena k boji, nejen pro daný okamžik, na dlouhou dobu, na celou válku a období po ní". Jan Patočka.

Právě dnes nutné připomínat.

 
KCO Aktuálně ÚNOR 2016
INTEGROVAT - slovo integrovat bylo klíčovým v roce 2015 a bude i v roce 2016, bude tak dlouho dokud nepochopíme jeho význam:
sjednocovat, spojovat, koordinovat, zapojit, začlenit
 
Nelze začlenit ani zapojit právo šaria do našeho právního řádu. Nelze sjednocovat odlišné kultury - ztratily by svoji osobitost. Samotné sjednocení je problematické i ve společnosti mnoha názorů, stran a směrů. Samotná demokracie je postavená na různosti názorů. Lze mít společný cíl, společnou vizi - mír a humanitu, vše ostatní je proti lidskosti a lidské přirozenosti.
 
Právo šária nenaplňuje odkaz deklarace lidských práv OSN, odporuje našim zvyklostem a v Evropě by  právo šaria pro zachování lidských práv mělo být zakázáno. Právo šária odporuje i Evropské úmluvě o lidských právech a svobodách, stejně tak LZPS, která je součástí Ústavy ČR.
 
Uprchlíci prchající před hrůzností válek a bezpráví v naší společnosti hledají bezpečí a humanitu. Začlení se bez problémů, pokud jsme schopni tyto hodnoty nabídnout, jako že tohoto schopni jsme.
 
KCO Aktuálně LEDEN 2016
Ptejme se, kde jsem selhal JÁ, v boji za demokracii, svobodu slova, shromažďování, víry, vyznání, projevu. Tyto zásadní svobody jsme prostě zradili a dovolili státní či jiné moci aby nám je okleštili zákonem. A to pod jakoukoli ZÁMINKOU. Naše lidská práva, a těch je víc, jsme vzdali úplně. Viz.Právo na důstojný život, svobodnou vůli atd.

Centrum odporu, Staněk František, komentář pod článkem Velká otázka roku 2015
KCO Aktuálně PROSINEC
 
Prosinec, stejně jako jako příští rok 2016 bude ve znamení humanity. Jsme lidé, tak jsme se narodili, je zbytečné hrát si na trojské koně terorismu a vyvolávat vášně. Pokud nevíme, co humanita je, je dobré vyhledad si ve slovníku, než se v nás vzpění krev s touhou boje "za mír". Humanita zvítězí
Humanita (z latinského humanitas, lidstvo, lidství, lidskost).

 

KCO Aktuálně LISTOPAD
 
17. listopad - Pocta patří studentům. Nesmí ji na sebe strhnout "dospělí" a už vůbec ne ti, co potřebují podporu aby za něco mohli druhé poslat bojovat. 
 
Pocta patří studentům roku 1939,
 
Mezinárodnímu dne studenstva, vyhlášeného v roce 1941 v Londýně, na jejich počest,
za jejich odvahu postavit se nacismu, fašismu a fanatismu.
Nakolik tehdy byla doba vzrušující, nebezpečná a hrůzná,
natolik dnes měla být klidná, důstojná a stabilní.
 
KCO Aktuálně ŘÍJEN

 

Souboj Titánů, ve znamení Demokracie versus Diktátoři.

Přesně takový může být podzim nebo následujících tři až deset let

Válka a mír. Válka nebo mír 2015-2016-2017-2018.

Důvěra nebo zmar, říjen 2015.

 

Od listopadu se budeme věnovat čtvero základních problémů. Nejen z října vyplývá, že nejdůležitější budou VZTAHY

  • Příjmy (nízké mzdy a důchody, nízké příjmy státní a obecních pokladen, společenských institucí, nadací)
  • Logistika (uprchlíci, migrace, zboží, finance, zákony a zákazy, nařízení, ....)
  • Vztahy (nesnášenlivost, politické půtky, občanské války, náboženská a rasová nesnášenlivost, kolektiv, rodina)
  • Kultura (hledání neexistujícího, červené trenýrky, karty, kavárny, fyzické tresty a násilí, nedostatek argumentů, ,.....)

 

 
 
KCO Aktuálně ZÁŘÍ
Přátelské vztahy mezi národy, uvnitř národů a také mezi sebou navzájem. 
To není utopie, to je nutnost, viz:
 

Všeobecná deklarace lidských práv OSN:

Úvod 
U vědomí toho,  že uznání přirozené důstojnosti a rovných a nezcizitelných práv členů lidské rodiny je základem  
svobody, spravedlnosti a míru ve světě,  že zneuznání lidských práv a pohrdání jimi vedlo k barbarským činům, urážejícím svědomí  lidstva, a že vybudování světa, ve kterém lidé, zbavení strachu a nouze, se budou těšit svobodě projevu a přesvědčení, bylo prohlášeno za nejvyšší cíl lidu,  že je nutné, aby lidská práva byla chráněna zákonem, nemá-li být člověk donucen uchylovat se,  když vše ostatní selhalo, k odboji proti tyranii a útlaku,  že je nutné podporovat rozvoj přátelských vztahů mezi národy, ....

 

Tento cyklus - Aktuálně měsíc, počátkem roku 2013 začíná slovy: „Půjde o zásadní změnu myšlení, vnímání a způsobu života. Nahrazení extenzivního ekonomického růstu vnitřním kulturním a sociálním rozvojem,“ uzavřel jedno ze svých vyjádření MUDr. Hnízdil, kde "sociální" je myšleno společenské.

______________________________________________
KCO Aktuálně SRPEN
"Dobré ránko přátelé",
 
původně jakýsi ranní pozdrav na tomto webu, změnil poslední dobou ráz. Obsahuje více odkazů, ve dvou rovinách: strategie a my. My můžeme ovlivnit okolí kde žijeme - naše prostředí, strategie jsou a mají být na odbornících na slovo vzatých.
Projdeme-li zpětně jednotlivé měsíce a denní tisk, je zřejmé, že situace se komplikuje, blíží se hranici únosnosti. Na pořadu jsou účelná řešení.
 
Snad pod zneklidněným děním v EU nezapadnou další témata KCO: Besedy, mzdy, důchody, chudoba, také demokracie a radost ze života.
 

______________________________________________

KCO Aktuálně ČERVENEC

Kdy bude v Česku dobře?

Otázka vhodná druhého pololetí. Právě před půl rokem jsme si srdečně posílali PF 2015 a přáli jen to nejleší. Nejvyšší čas začít plnit si přání.

Je léto, doba vhodná na setkávání. Vše se točí kolem Řecka, imigrantů a u nás dle stále nových zákonů, případně těch, co se nestihly zpracovat. Začíná se mluvit o solidaritě a každý ji chápe jinak nebo vůbec ne. Budeme patrně první stát, který všechny problémy spláchne vlnou byrokracie. 

PROTOŽE řešení čekáme od médií. Nám je zatěžko mluvit, ptát se, vyžadovat odpovědi.

Když "někdo" vystoupí a navrhne řešení, snese se mu na hlavu vlna nevole, nadávek, výsměchu a přiblblých komentářů.

Dění v Řecku i jinde komentujeme způsobem, že to ani omluva po čase nespraví, zbude jen stud, který se následně přeataví v nenávist.

Graduje počet vyhlášených demonstrací. Módní je stavět demonstrace proti sobě, ve stylu Jiráskova "Proti všem".

Jsme proti všemu a proti všem, každý den, ale neumíme být PRO něco, stát si za něčím, mít vizi a směr.

Zmateni děním v TV, médiích a Parlamentu, zmateni co si počít s chudobou, asociálností, oligarchy, imigranty a uprchlíky.

Otázkou tedy zůstává: Kam se řítíš Česko? Tam jak jsme si přáli?

Co nás čeká? Fóra vážení, fóra nebo nařízení. Demokracie nebo totalita.  

___________________________________________________________________________

CO Aktuálně ČERVEN 

Končí školní rok, pololetí, na konci měsíce bude půlrok 2015 za námi. V PF 2015 zaznělo:

  • věci společenské - Politika se dělá pro lidi
  • hmotné - Mzdy, důchody, minimální mzda

Roční důstojné navýšení MM a důchodů má být zákonem. Zákonem důstojného žití a života.

_____________________________________________________________________________

 
KCO Aktuálně KVĚTEN
Plakat nebo změny? 
JAK - změnou volebního systému.
PROČ - Sníží se byrokracie. Souhlasíte s tím?
Akce má smysl. Nefunkční stát běží k ostudě. Od nesmyslů Kalouska, Nečase k oligarchii AGROFERT a Babiše.
 
Změny BESEDA - Otázky a odpovědi
______________________________________________________________
KCO Aktuálně DUBEN

Duben je měsícem BESED

Mediálně totalitní masáž masmédií se nám dávno přejedla, poslední dny měsíce března jednoznačně potvrily, že lidé spolu mají mluvit. Že je třeba bourat mýty šířené převážně oligarchními médii a posunout nás k občanské společnosti. Hašteření, politické soupeření nejsou tím, co od života čekáme.

BESEDA - Otázky a odpovědi je otázkou měsíce dubna, doslova a do písmene. Držme si palce. 

 

______________________________________________________________
KCO Aktuálně Březen
Březen byl opravdu smrští otázek a odpovědí nad průjezdem Dragoon Ride.
Závěr pak Koncert porozumění. 
Bude branou k  BESEDÁM občanů?
 
Stručné a výstižné zhodnocení Dragon Ride a Koncertu k dispozici, ZDE, článek SVOBODNÉ FÓRUM:
_______________________________________________________________
 
KCO Aktuálně ÚNOR
 

Smysluplná cesta z nesmyslné krize je klást si otázky a hledat na ně odpovědi. Můžeme tak činit každý sám nebo společně.

Od prosince 2014 informujeme o cyklu BESEDY - Otázky a odpovědi 

Nachystejme si otázky, březen nám je odpoví.

_____________________________________________________________________________________________________

KCO Aktuálně LEDEN 2015

Je nezbytné aby tvůrci zákonů přihlíželi k zájmům co nejvíce občanů, lépe celé společnosti, ale tak aby změna nezpůsobila zhoršení stavu nikomu a současně přinesla zlepšení aspoň jednomu subjektu.Tuto základní myšlenku hlásá ekonomická teorie blahobytu společnosti. Bohužel ale ti, kteří se jí mají řídit si ji vykládají po svém, tj.musí přinést zlepšení především mně a jestli ještě někomu dalšímu, to už mě nezajímá! Je nezbytné vrátit se k původnímu, odzkoušenému ve starověkých Athénách, kdy si občané byli před zákonem rovni, bez toho aby někteří byli "rovnější". Začít ale musí každý od sebe, bez toho v jakého "pánaboha" věří!................................. Bohumil Ferenc st., 5.10.2010

KCO si dovolilo převzít tento úryvek z fb pana Ference, který se v počátcích skupiny často účastnil debat. Děkujeme pane Ferenci.

Dále děkujeme všem a vítáme všechny, keří jsou přínosem debat a diskuzí, ať už otázkami či vlastními příspěvky. 

Hledá se smysluplné řešení nesmyslné krize.

"Pracovat aktivně se svojím osudem", Doktor John Calhoun - Myší ráj a úpadek společnosti,

revoluce soucitu.

_________________________________________________________________

Rok 2015 a KCO
 

V roce 2015 se i nadále budeme věnovat věcem soplečenským (body 1-3) i hmotným (bod 4).

Konrétněji pak chudobě, která je rovněž hmotná i duchovní, přesněji hmotná a mentální.

Budeme se i nadále věnovat pozdravům,denním i týdením, debatovat na "FÓRUM KCO", vést dialogy. Komunikace je základ dorozumívání lidí.

Nahlédneme do "Ekonomické teorie blahobytu společnosti".

PF 2015 

___________________________________________________

Rok 2014 a KCO
 
 

Rok 2014 byl bohatý na události a jeho bilance budou jistě bohatě zveřejńovány. Dění KCO - Koordinašní centrum odporu lze nalézt v tomto stručném přehledu níže.

Dle sdělení odborníků, politologů, sociologů, lékařů a dalších byl rok 2014 horší než roky předchozí, také v celosvětovém měřítku. Obdobně se vyjádřil papež ve svém Urbi et orbi, kde pozornost obrátil k dětem. Mluvil o kultuře egoismu, novodobých Herodech a mísení slz. Navodil myšlenku proměnit zbraně v pluhy a zmírnit tak počet dětí umírajících hlady. Je jich ročně asi 6 milionů, denně 17.000, dětí do věku 5-ti let.

Násilí ve světě roste, stejně jako chudoba. Války bohatství nepřináší, občanské už vůbec ne.

Tak i KCO se v roce 2014 věnovalo prvkům snížení chudoby, posílení občanské společnosti, věnovalo se i fenoménu otrocké práce, která do vyspělé společnosti nepatří.

Do nového roku 2015 přejeme všem lidem dobré vůle mnoho úspěchů na jejich cestě a hodně tvůrčí síly. 

___________________________________________________________________
KCO Aktuálně PROSINEC 2014
 

Zahajme DIALOG, DEBATU, občané. Prosinec je ve znamení výzev a pozdravů *).

Výzva: zdenkaw.blogspot.cz/2014/12/dialog-je-o-tom-ze-muzeme-vyjadrit.htm

  

Podkladem má být nejen Preambule naší Ústavy, také naše svobodná vůle měnit věci příští ku prospěchu celku.

Preambule, Ústava ČR

 
My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,
v čase obnovy samostatného českého státu,
věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé,
odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku
v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody
jako vlast rovnoprávných, svobodných občanů,
kteří jsou si vědomi svých povinností vůči druhým a zodpovědnosti vůči celku,
jako svobodný a demokratický stát, založený na úctě k lidským právům a na zásadách občanské společnosti,
jako součást rodiny evropských a světových demokracií,
odhodláni společně střežit a rozvíjet zděděné přírodní a kulturní, hmotné a duchovní bohatství,
odhodláni řídit se všemi osvědčenými principy právního státu,
prostřednictvím svých svobodně zvolených zástupců přijímáme tuto Ústavu České republiky
 
 
*) Výzva pro všechny občany, zapojte se do již dříve zhájeých hovorech, debatách, dialogů.
 
    Pokračujme též  v raních, poleních a večerních pozdravech. reflektují na aktuální denní dění: 
 
_______________________________________________________________________________
KCO Aktuálně LISTOPAD
 
Absemce MORÁLKY a ETIKY je náš
hlavní a zásadní problém.
 
V tomto smyslu jsme zde na KCO před drahným časem vyhlásili MOBILIZACI, pořádali briefingy, přispívalo do časopisu D-éčko, konala mnohá stekání. PROČ?
Protože díky amorálnímu jednání je třeba psát další a další zákony, které postihují přečiny proti pravidlům společnosti a vlastnímu žití. Se vzrůstajím počtem těchto zákonů náš stát, naše vláda přiznává, tuto amorálnost podpořenou navíc nízkou mentální úrovní přestupníků. 

Navíc naše vlády řeší více postihy - sankce a tresty, definované v zákonech, než podstatu morálního jednání ve společnosti - prevenci. Nemáme státní instituci pojímající morálku jako základ, totéž v rovině mentální (duševní) prevenci podporující.. 

Ustanovme si vlastní RADU MIO, složenou z občanů, k nimž máme důvěru, které známe osobně a nejsou předloženy sekretariáty stran.

 

MME - morálka, mrav, etika. MIO - morálka iniciativa občanů. Jak málo nám to říká, proto se dostavují hrubé chyby, zločiny a ztráty. 

Morálně a mentálně jsme na dně.

Jednejme, přichází k nám LISTOPAD, měsíc svobody.

Morálku a etiku je třeba osvobodit.

Morálka, etika a  mentální síla je základ zdravé společnosti, obranou před totalitou, dalšími -ismy a ekonomickými propady.
 
KCO 17. listopadu, u sochy T.G.M. v 15 hodin, ve Vašem městě
 
_____________________________________________________________________
KCO Aktuálně ŘÍJEN
Poněkud veseleji: Jsme zmateni jak jeleni v říjnu nebo připraveni až se nás zima zeptá co jsme dělali ta minulá léta? Sázeli nebo jen sklízeli? *)
Říjen je měsíc státního svátku 28. října, kdy v roce 1918 vznikla naše republika, letos 96. výročí. Také stejnojmená pohádka Karla Čapka v knize Pejsek a kočička, která občas byla z knihy vypuštěna, jako bychom se za den založení republiky měli snad stydět nebo jej skrývat, přesouvat jinam. Za 4 roky bude stoleté výročí. Jaképak asi bude?
Letos budou v říjnu volby,
VOLBY JSOU OSLAVOU SVÁTU DEMOKRACIE
Světíme svátky nebo jen stavíme billboardy a necháme se oblbovat slogany? Ukáže se v polovině října.
Za nejlepší komentář měsice září považujite Pavlínin: "Lidem  chybí víra v sebe", jedna z odpovědí: "V každém z nás je kus Boha". Buďme boží, buďme dychtiví a blázniví, máme na TO! Do stovky nám zbývají 4 roky :)
 
Jsme lidé, lidská práva a svobody jsou pro nás,
haldy zákonů, kvóty a zákazy omezují svobody lidí.
Zdenka 2. října 2014
*) Sázeli jsme nebo jen sklízeli? - Otázka nejen na druhou polovinu října.
Děti umírají hlady - celosvětově. Hlad je odraz nemístné chudoby.
Vlády vyspělých demokratických států mají zajistit aby lidé a hlavně děti neumírali hlady. Patříme mezi ty vyspělé demokratické státy i my?
Viz: menu KCO - Další projekty - Děti umírají hlady. Hlad je odrazem nemístné chudoby.
 
 
KCO Aktuálně ZÁŘÍ

 

Jestli půjdete k volbám, zamyslete se nad tím, který z kandidátů jde mezi Vás? Baví se Vámi? Dá si s Vámi kafe nebo drink? Žije s Vámi normální život a nekouká na Vás jen jako na voliče. Hatatitla domluvil. jsem a jdu běhat a pak na caffe do Cafe Cafe :) :) Napsal  Uwe Ludvík Vaník, kandidát číslo 5, volební obvod 24 - Praha 9. Jeden z oněch 9 statečných REPUBLIKY

 

Mohu přidat: Kdo zde informoval, posílal briefingy, návody,  zval na tu kávu, vínečko do Slavie, setkání :)   

Od 1. září, jako i dříve, platí: JEDU ZA REPUBLIKU, v duchu KCO. 

Vše bylo napsáno, prodiskutováno, stačí aplikovat. Kde jinde než v Senátu, který je komorou věcných řečení, ústavní pojistkou, též demokratickou institicí, nebo by takový měl být. 

 

Doba je vážná a dlouho si zasluhuje revolučních změn. Pro mně je kandidatura rozhodně revoluční změna v životě. V listopadu jsme psali - REVOLUCE INSTITUCÍ.. Nestalo se - JEDEME DÁL, vyšší level :)

 

Držíce se vize, také díky prima lidem z KCO jsem se dostala mezi prima devítku kandidátů REPUBLIKY. Lze pokračovat k bodu 4 KCO - Bohatý stát - REPUBLIKA. S respektem k oněm 3 bodům předchzím:

 svoboda občana - lidská práva - vyspělá demokracie.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

KCO Aktuálně SRPEN 2014
 
Měsíc, co startuje:
 
  •  volby do obecních zastupitelstev
  •  ve 1/3 volebních okrsků voleb do Senátu 
 
Svět se topí v násilí, nepokojích a válkách. Jak jsme na tom MY? 
Dokážeme hodnotit, kritizovat, klonit se, přiklánět a opět hodnotit.
Snad UŽ jednou KONEČNĚ dokážeme volit jako lidi - pro DEMOKRACII, pro REPUBLIKU ČR,
pro univerzální lidská práva a svobody.
Tak jak zde píšeme, mluvíme, setkáváme se někdy od roku 2012, jako lidé.
 
KCO jede za REPUBLIKU.  
Nejde jinak..... "SVĚT MUSÍ BÝT ZABEZPEČEN PRO DEMOKRACII", Woodrow Wilson.
V roce 1936 - 1938 proběhla akce: Tisíc pilotů republice.
Dnes je třeba CO NEJVÍCE demokratů tamtéž.
Přidejte se. Startujeme.
 
Kandidátka do Senátu, volební obvod č. 66, Olomouc - Zdenka Wagnerová
číslo kandidátky 6
 
 
 
 
KCO Aktuálně ČERVENEC 2014
HITPARÁDA problémů.cz ... Rok po odstoupení vlády
 

Problémy BYLY vždy, jen byla tendence je řešit,

za 1. a 2. republiky, jak říkali naši předkové Československu.

DNES je všemu jinak, problémy se vytvářít a kupí,

aby strany mohly lépe a volněji soutěžit politickým systémem.

 

Společnost je třeba rozdělit na řešitele a problémáře.

První skupina bude zkraje v menšině a stát osamocená.

Časem obě skupiny prolnou, jejich váha se postupně vyrovná.

Tak nastane cesta ven z krize, nazývaný bod zlomu krize.



Více na Blok-K, zde:  https://koordinacni-centrum-odporu-kco.webnode.cz/news/hitparada-problemu-cz/
 
____________________________________________________________________________________________________________
KCO Aktuálně ČERVEN 2014
 
 
Zvažme dvě roviny: 1) Vize a projekty. 2) Vidina a tou je politika. KCO jde cestou první.
Veřejné mínění v regulérních volbác do EP dalo 82% jasně najevo, že cesta první je reálná. Názor 82% je méně politiky a více projektů na podporu stability státu a států EU, to není hodnocení ale pohled vpřed. 
Najdeme odvahu vytáhnout vize a projekty
z "podpolštáře" v červnu 2014?
R4Ř - Revoluce na 4 řádky textu. Mluvkové příliš neudělají, vyhrávají diplomaté a rebelové R4Ř.
          Opakovaný pokus o stručnost v komentářích. Můžeme komentovat do aleluja, psát, meditovat, stejně s tím budeme nakonec               muset něco udělat. Bez práce, logiky, spolupráce, integrity to nejde. To "něco" je přijmout fakt že TO za nás nikdo LÍP neudělá.             Připraveni? Jsme super stát, super lidi a máme na TO! .... (4 řádky)
VMI - Victoria, ono "V" nebo-li vítězství, letos uplyne 70 let od legendárního dne "D", Normandie 1944.
         Množí se názory, že nelze jen psát, připojujeme se k výzvě "Procházka Prahou", 21.6.2014 .
         Integrita znamená opak korupce, také: celistvost, soudržnost, neporušenost. Ofenzívy třeba *).
 
"Demokracie je i různorodost", T.G.M.
Otázka měsíce červa:
Je různorodost multikultura nebo separace?
 
*) Z Vašich názorů: Snaha o uspořádání společnosti, se od začátku dějin lidstva děli na několik forem. Nejvíce používanou a také tím pádem osvědčenou metodou je nátlak. Jediná obrana proti nátlaku je ofenzíva. Čím přijde dříve tím jsou menší škody.
______________________________________________________________________________
KCO Aktuálně KVĚTEN 2014
 
Jako každý měsíc, rok i den, stále platí:
Třeba je demokracie
Třeba je více demokracie
Třeba je více demokratů, ne pánů
Čekali jste jiné? Pak jděte k volbám, volíte ty co o demokracii netuší, nedokáží slovem zmínit, natož žít v duchu s demokratickými principy. Volby jsou reklama, re-klama obluzuje lid. Lidé mají žít..
 
 
Demokracie žije :)
 
Kde to žije? Konec posílání obrázků, sílíme společně v DEMOKRACII:
  • BRIEFING KCO 
  • sledujte Klub Přátel Demokracie 
  • DEMOS párty 
  • Právní systém 
  • sledujte kde to žije a mocní Vás neklamou reklamou
  • samizdat D-éčko
Nebudeme se nutit, NE obluzeni klamem, mamonem. NE zběsilému bulvár médií. Třeba je žurnalistiky.
 
"Vím, že je útlak hmotný, ten je jen částí útlaků mravního...", T.G.M
 
_______________________________________________________________________________________________________________________
KCO Aktuálně DUBEN 2014
Pro duben platí i nadále ono: MIMOŘÁDNÉ SDĚLENÍ, kousek níže  s červeným citátem. A věřit si, věřit, že opravdu leze jinak. Mám na to vzpomínku, důkaz.
______________________
Od 11.4. zařazujeme operační brífinky, menu Blog-K. Demokracie je ohrožena, ví o tom celá Evropa, svět. 
________________
 
Důkaz: V roce 1989 nám rovněž docházela trpělivost.  Můj otec už dlouho říkal:  "Doba je těhotná změnami" a spokojeně se usmíval. Durdila jsem se, měla jsem jiné starosti, čekala mně vážná operace. Nedokázala jsem si tehdy představit změnu, přišla. Že se vše nepovedlo? Máme šanci to tentokrát udělat jinak, máme zkušenosti a ty jsou cenné.
Kdo stále nerozumí, přečtete si 14 krát Úvod KCO, je tam uvedena možnost jak demokracii, proč a že lze v jakémkoliv "režimu", pod jakoukoli vládou, politickým systémem. Budeme mít oponenty, soupeře.  Protivník, náš odpůrce bude pouze ten, kdo  míru   nefandí a vyvolává občanské nepokoje. Takového protivníka není důvod respektovat a je nutné být proti němu v odporu.
Režim změnit lze, svobodný občan tentokrát nepodlehne. Svobodna není o tom, dělat si co chci, svoboda je dodržování platných zákonů v dané společosti a všemi. Pojistka jsou lidská práva, univerzální a mezinárodní, ta která vznikla po 2. světové válce jako obrana proti zvěrstvu násilí. Jedno z lidských práv je právo na život, důstojný život. Také právo svobodné vůle, tím se odlišujeme od zvířat, také zastánců nelidských režimů :-)) 
 

FOTO: Letec RAF (+1989), létal za ČS demkracii, dole muž (+2006) s větou: "Doba je těhotná

změnami". Oba členové KCO im memorian. Díky pánové, čest Vaší památce! ...1.dubna 2014

_________________________________________________________________________________

MIMOŘÁDNÉ SDĚLENÍ z KCO
17.3. SE MĚNÍ SMĚR JÍZDY ne zleva doprava jak před 75 lety ale prostě na ostro, 
startujeme ZMĚNY!
 
Proč?  *)
1. Plán je hotov, odladěn, odzkoušen, funguje TO.                        
2. Je třeba 5-20-35 lidí odhodlaných pro změnu toho, CO SE NELÍBÍ. Odhodlání stačí. Méně odhodlaných i milony.
 
3. Změníme sami sobě společnost, od spící k vyspělé. Dosáhneme demokratických změn a posuneme se dál,  dostaví se změna nálady.
 
Toť vše :-)) Zbytek najdete na těchto www, projdete menu od "Úvod" až po "Blok-K", kdo se odhodlá, dá kontakt do příslušného MENU.
 
Změny dělají ti, co se v MENU vyznají, je to jako v restauraci. Ostatní si nechají objednat :-))
Jedná se o změnu občanské společnosti, směr vyspělá demokracie. Źádná politika, segregace a jiné.
Chtěli jsme změnu pro nás, je třeba začít OD NÁS, není jiné cesty.**)
 
Jsme lidé, co si věří a ti, co chtějí víc.
Chtěli jsme změnu od "spoda" a to je ONO, jedeme na svoje triko!
 
Flight Demokracie startuje. 
 
 
*) Dva a půl roku i víc uvažujeme o změně. Od voleb uplynulo 5 měsíců. My chceme změnu společnosti, poslanci nám TO nezmění, společnost zákony nemohou UPGRADOVAT, jedině my, každý svůj vlastní RESET.
**) Opravdu vše bylo probráno, vyjmenovány nešvary, prodiskutovány .. Stačí začít CHTÍT. Čas na studim je dost, KCO si dává "oraz", ostrý start je kolem čtvrt vánoc, což je 24. března 2014. Půlvánoce jsou 24.6., to už bychom to mohli mít i s vánočním úklidem, když se budeme snažit jako doposud :-))

  Plk. Wagnerová, mluvčí KCO dle pok. Maršála Staňka

16. března 2014 

________________________________________________________________________________
KCO Aktuálně Březen 2014
2. března má svátek Anežka. Podle proroctví Anežka přinese do Čech svobodu, nosí jí každý rok právě 12. listopadu od roku 1989. Více v poklidném videu YouTube "12. listopad  den kdy byla Anežka česká prohl. sv.". Proroctví nám pomáhají naplnit náše touhy, náš sen. Anežka naplnění snu dala 7 tun zlata, my máme poklad jediný, tím je náš čas.
 
K naplnění snů vede cesta a ta by měla mít rytmus, šmrnc a plán, mapu. Do 12. listopadu je 9 měsíců. Není to moc a není to málo,  přiměřený čas na otázku:
"PROČ je třeba pohnout kostrou", snad help, blog na iDNES pomůže, jak společně, vesele a s radostí, splnit sen, dřív než to SVOBODU prostě přestane bavit, odejde do ztracena. Vzhledem k tomu, že jsme poetové, demokrati, nesmí se tak stát.
 
Krásný, poklidný a veselý březen, JARO přichází k nám.
 
Otázka, plán měsíce března je  - PROČ je třeba pohnout kostrou, k tomu resty z minulých měsíců, někdy i dlouhých let. Nápověda: Proč se scházet u Václava, proč chodíte na Petřín?
 
Váš admin Zdenka W., 1. března 2014
 

foto: Pavel Sántay, 28. října 2013, 16:00 h 

Anežka česká v sousoší sv. Václava 

 

PROČ je třeba pohnout kostrou  - témata měsíce března

1. Vyspělá demokracie, včetně Lidských práv a svobod

2. Chudoba, navýšení důchodů, mezd i příjmů OSVČ

3. Logika zákonů a vymahatelnost práva

4. Efektivita práce nejen na webu a fb, také v terénu

 
Témta, která se tu snažíme reálně řešit více než 13 měsíců. 
Je březen, 3. měsíc roku, přichází JARO,
tentokrát se to musí podařit, hlavně ta efektivia.
 
 
Problémy nám přibývají, úkoly narůstají do počtu i šíře, sledujte i menu Blog-K, obsahuje krátké poznámky, snažíme se tam stručně informovat, zahrnout věci z Facebooku pro ty, kteří spíš preferují stručnost webu. 
Zvyšující se počet problémů by nás neměl zaskočit, možná je to něčí cíl, znejistit národ. Právě proto byly stanoveny ony 4 základní body, s vizí, že problémy je třeba řešit komplexně, koordinovaně, dobrou týmovou prací. Celistvost, intergitu však dokáže narušit zmatek, nepřehled, zasetá nenávist. Snad i Ukrajina je nám varováním.
 
____________________________________________________________________________
KCO Aktuálně ÚNOR 2014
Hlavní téma: Chudoba a segregace, přesněji zamezení chudoby a segregace. Posílení prvků demokracie, svobody a lidských práv. Svobody občana a lidských práv dle Rady OSN pro lidská práva a svobody. 
Jedním ze základních lidských práv je právo na život, důstojný život. Svoboda projevu, slova, svědomí, ..  
 
 
Stávající stav, naše pocity a nálady: Kdo sleduje dění, cítí nálady ovlivňující dění, náladu společnosti. Bohužel mnohé ovlivňují média. Naše média přinášejí plačtivé hřmotné titulku, odjinud přicházejí (opakovaně, několik let) nápovědy. 
Náladu nejlépe vystihnou titulky (O= odjinud, Č = čeká media. Poznámka: "O" nemusí být nutně ze zahraničí, něco jako výraz "jiný kafe" by bylo přesnější).
Nálada února je: "Čekáme". Na co čekáme? Ptá se KCO, ptá se na tomto webu, skupině fb právě 13. měsíc a přiznejme si, ptáme se daleko více let. Čekání umoří koně, vola i osla, ostatně to potvrzují i zde vybrané titulky článků:
Č - Události dne: Exekuce důchodců, spory o Babiše a StB, plošné poplatky za televizi nebudou
Č - Bez navýšení rozpočtu zlepšení nečekejme, řekl nový ministr školství
O - Robert Reich: Proč vládne takové ticho?
O - Profesor Zelený k lustračnímu zákonu: Vše špatné, co zákon dovoluje se, už stejně stalo
O - Jsme hlas lidu? Nebo jsme tu jen pro srandu?
O - Druhý důchodový pilíř?No přece zrušíme.A bez vyvození odpovědnosti.
O - Studie, o kterých se příliš nemluví. Hrozí obrovská nezaměstnanost i nepokoje.
O - Chybí nám jízdní řád nebo mapa?
 
Jde se na TO! Únor bílý pole sílí.
 
Cíl KCO - Často kladená otázka. Odpověď: STÁLE STEJNÝ.
Cílem je vyspělá demokracie, funkční stát. Cesta k němu je přes svobodu občana a lidská práva. 
Svobodný člověk dokáže věřit že posun po příčkách demokracie existuje a lidská práva se vyplatí ctít, respektovat a vyžadovat. Demokracie je o lidech, občanech, spokojený občan je základ spokojeného státu. Chudá, segregovaná společnost nemůže vytvořit bohatý stát. Potlačit chudobu a mentálně se povznést, učit se každý den pro cíl něco udělat, třeba jen maličkost.
 
 
 

__________________________________________________________________

KCO Aktuálně LEDEN 2014
Událostí měsíce bude setkání 25. ledna nazvané "Za pět minut dvanáct" u sochy sv. Václava.
Jedná se o schůzku nikoliv demonstraci. 
Účelem je DOST SLOV a OD SLOV K ČINůM. Činům občanů, kteří mají za  cíl demokraci postavenou na úctě k lidským právům a svobodám, čili to, co je v
Preambuli Ústavy ČR.
 
Výsledkem setkání by měla být výzva, která nás i nadále povede cestou demokracie ruku v ruce s tím, co demokracii v našem státě posune na vyšší úroveň a ve prospěch důstojného života, který si každý občan na prahu 3. tisíciletí zaslouží.  
 
Program schůzky - Demokracie v ČR. Podstatné bude prodiskutovat JAK zabezpečení demokracie může fungovat, jaká je její vazba na Lidská práva a svobody, náš vztah k univerzálním lidským právům a svobodám. Že je demokracie v ohrožení, víme, čteme, diskutujeme několik let. Je čas přiložit ruku k dílu, hájit věc svobody, demokracie a našich lidských práv. 
 
 
"Svět musí být zabezpečen pro demokracii"
..............Woodrow Wilson, památník před hl. nádr. Praha
 
Aktuální téma měsíce LEDEN 2014 je tedy příprava na naše setkání.
Jedno ze základních lidských práv je právo na důstojný život.
 
22. ledna
Každý den sdílíme, co se nám líbí, nelíbí. Nic to nezmění. Náš záběr je zbytečně široký, tyto dny od restitucí až po Ukrajinu. Vzpomínka na Jana Palacha by nás měla vrátit zpět, popřemýšlet nad jeho odkazem. Nesmíme opomíjet, co se děje kolem nás, od chudoby, rasové segregace i dál, za hranice.
Změna nastane, máme-li v rukou "zbraň", my ji máme, jen ji nepoužíváme. Je jí Meznárodní pakt o lidských právech a svobodách OSN. Pakt ke kterému jsme zavázali podpisem o dodržování.
Nyní jen stručně: JAK práva vyžadovat, vymáhat? Soudně, žalobou? Nebo tím, že ta práva budeme nejdříve znát, respektovat a žít? Jedním ze základních lidských práv je právo na život, další právo na důstojný život. 
Nevím, zda Ukrajina se k Paktu zavázala, jedno vím, my máme úžasnou výhodu. Máme i zaručené svobody, projevu, shromažďování, slova, vyznání a svědomí. Jen si je dobrovolně nezahodit.
Lidé by měli diskutovat, napříč společností. Vše ostatní je nepřípustné, je to diktát, totalita a cesta k násilí.
 
 
 "Demokracie je diskuze." T.G.M.
 
25. ledna Proběhlo setkání u sv. Václava
Účastnilo se KCO, členové skupiny Vlastenec i "nezávislí", nejen z Prahy, byla zastoupena Opava i Olomouc. Setkání bylo příjemné. Podařilo se nám najít směr k cíli ač každý přišel s jiným problémem. Během asi pěti hodin jsme zjistili, že cesta i cíl jsou shodné, jen každý kráčíme v jiných botách. A tak by to mělo být :)
 

____________________________________________________________________________________________________________

ROK 2013
______________________________________________________________________________________________________________________________

KCO aktuálně PROSINEC 2013

 
Prvního prosince, první adventní neděle. Tzv. "vánoce na krku" ale stále něco nesedí, stále o tomtéž, stále nezbývá si než přát.
Snad aby prosinec byl jako vánoční cukroví, úhledné, sladké, pěkně vyrovnané na míse. Aby byla přiměřená hojnost u všech, ne jedni půst a druzí krabice s cukrovím přeplněné. 
Samozřejmě vše je míněno obrazně a trochu vánočně.
 
Vzhledem k tomu, že ani očekávání listopadu - demokracie, změna chování státu, zastavení růstu chudoby, dosud pokulhává, naše vánoční přání bude, pro KCO stále o tomtéž: O státu pro 10,5 milonu lidí. Bez krize politické, morální i ekonomické.
Na Mikuláše, 6. prosince, nechť čert vezme ty příšerné titulky médií, anděl přinese více trpělivosti všem a Mikuláš rozdá dárky potřebným.
 
Po Mikuláší se můžeme těšit, že nově zvolení poslanci si vzájemně zanotují:
 Sliby se maj plnit, o vánocích ....
 
Štědrý den se blíží, dárečky se balí. 
Je čas uvažovat, co si budeme vzájmeně přát v PF 2014.
.
Prosinec je měsíc naděje, nebojme se svá přání říct. Klidně buďme jako malé děti, pišme, říkejme svá přání, stejně upřímně jako ty děti. Dítěti rodič odpoví, snad se dočkáme odpovědí i my. Stát by měl být jako velká rodina, kmenová vazba, ne klubko hašteřivýh opic či opozic.
 
Tak šťastné a veselé 
 
Jen pro upřesnění, od listopadu platí na KCO stav občanské POHOTOVOSTI. Doufejme, že měsíc prosinec nedojde k MOBILIZACI, rozumí se komunikační. Přesto už 4. prosinec ukazuje, že MOBILIZACE občanské aktivity byla dávno na místě. Nemá efekt jen roky psát co je špatně.
 
12.12. KCO vyhlašuje občanskou MOBILIZACI.
Sdělení médií jsou natolik závážná a četnost špatných zpráv silně vzrůstající, že nelze setrvat v laxnosti a nevšímavosti. Venku přituhuje.
"Významnou a rozhodně ne pozitivní roli prý v celé situaci sehrála média", vyjádřil se rozvědčík a diplomat.
Témata, která by nás i přes ono varování neměla nechat klidnými (z médií):
- Vláda schválila opatření pro předcházení sociálním nepokojům (11.12.2013)
- Nečas podpis pod amnestií s Klausem směnil za jiný (plyne z odposlechu 12.12.2013)
- Koalice chystá novou daň pro vybrané živnostníky, má cílit na firmy ve státě 
- T. Okamura chce chránit seniory (PL 11.12.2013)
- A. Babiš chce skoncovat s lumpárnou ...(PL 11.12.2013)  
Nechceme-li celý předvánoční čas a roky příští pouze slyšet a číst negativa, je třeba mobilizovat síly.
Z těchto věcí se nepročteme, tady je třeba mít natrénováno, kdo netrénoval stačí otevřít oči.
 
KCO a mobilizace, téma prosinec 2013:
1. STŘET ZÁJMů
2. Lidská práva
 
Předpokládá to znalost všeho, co jsme zde trénovali minimálně 1 rok, znalost Ústavy, LZPS, svých práv. 
Sledovat základní 4 body KCO a nenechat se manipulovat, postupovat koordinovaně, ne zmateně a překvapeně.
Ano, jsme v krizi, politické, morální i ekonomické. 
V případě krize nepodlehejme panice.
 
 
 
Sdělení 209/992 Sb., o Úmluvě o ochraně lidských práv a základních svobod: www.nssoud.cz/historie/umluva.pdf
 
 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

KCO aktuálně LISTOPAD 2013

Listopad ve znamení vyčkávání či obrody? Písně, co nás učil listopad...

Klíčový den je 12. listopad. Nikoliv 10. listopad, kdy se vítězná strana voleb rozhodne jak dál. Listopad je měsíc, který je hoden říct: "Konec vlády politických stran". Dávno jsme to měli říct, milé strany, nepřinesly jste nám nic než hašteření a problémy, propad ekononomiky a rozklížený stát, to vše za přispění masáže médií.

Místo cesty k demokracii zabředáme stále víc do kalných vod politických půtek a situace, kdy v lidech roste zloba, jak řekl sociolog. 

 

Svět musí být zabezpečen pro demokracii...

Wodrow Wilson, současník T.G.M, slova vyrytá na pomníku před hlavním nádražím Praha. 

 

Stát který si svobodu nevybojuje, si ji nezaslouží, ani si ji neváží. S demokracií je to obdobně.

Listopad však dává nadějji mít sny, noci se prodlužují.

Památka zenulých, den 2. listopadu bezesporu patřil i těm, kteří o svobodu, demokraci a stát usilovali, bojovali a žili pro ně, pro jejich slávu, Jan Palach, Jan Zajíc, Karel Kryl, Milada Horáková, Gen. Heliodor Píka, major Bryx, František Peřina a mnoho a mnoho dalších.

 

POŽADUJME REVOLUČNÍ ZMĚNU V CHOVÁNÍ STÁTU A JEHO INSTITUCÍ.

Je to naše povinnost voliče, úcta k předkům a tradicím státu.

 

Listopad 2013 je ve znamení VYSPĚLÉ DEMOKRACIE. Demokracie je uskupení plně respektjící univerzální lidská práva. To jest občanská, lidská, dětská a politická práva. Stát postavený na svobodách občana. Principy svobody pak nejsou v tom, že si každý může dělat co se mu zlíbí, ale ve svobodném projevu svobodného člověka dodržujícího platné zákony v dané společnosti. Proces dodržování zákonů od shora dolů a od shora nahoru.

Zjednodušeně řečeno bod 1 a 2 KCO. Po aplikaci Vyspělé demokracie napříč státem, lze nastartovat cestu k bodu 4 - BOHATÝ STÁT. Stát Česká republika, dříve území Bohemia, jinak naše oblíbené BOHEMIA.cz. Pokud někdo nerozumí, doporučuje se menu "Úvod", tam jsou body deklarovány, v následujících menu pak vysvětleny. V demokracii je to však jinak, nepředkládá se program, předpokládá se, že to chceme, přijdeme si na to sami.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

KCO aktuálně ŘÍJEN 2013

Volební kampaň vrcholí, tak se o jiném nemluví.

Místo vizí jak ze všeho ven, nabrat nový směr se převážně sděluje kdo za co může.

Protože ne vše bylo vyjmenováno, přichází k nám "revoluční" říjen.

Po něm státní svátek, 95. výročí vyhlášení samostatného Československo státu.

 

Něco z historie (Wikipedie):

V době mezi dvěma světovými válkami dochází k selhání demokracií v řadě evropských států jako např. Itálie, později Německo, Španělsko, Portugalsko a četné další. Před druhou světovou válkou patřilo Československo k nejvyspělejším světovým demokraciím.

 

Názory, nejen MUDr. Hnízdil

MUDr. Hnízdil: Oslovit mne může jedině bilboard, na němž bude stát: „Vůbec nic vám neslibuji. Nic za vás neudělám. Čeká nás velká společenská změna. Zvládnout ji můžeme, jen když budeme držet při sobě, chovat se slušně a spolupracovat.

zdroj: www.novinky.cz/domaci/315779-koho-budou-volit-zpevak-gott-biker-kulhavy-nebo-lekar-hnizdil.html

 

____________________________________________________________________________________________________________________

KCO aktuálně ZÁŘÍ 2013

KCO nepodporuje *) žádnou politickou stranu ani hnutí.  Je to skupina, která má jasný program, jasný cíl. Tím je bohatý stát bez rasové segregace a státní ignorace problémů společnosti.

Rasismus a šovinismus podporuje nacionalismus.

Chudoba, je-li společenským problémem je zle. Vyvolává hádky, půtky, je podhoubím nepokojů, náslilí.

Jsme zadlužený stát s malou mírou vzájemné tolerance a nízkou schopností komunikace. O to více ovládatelní médii.

Právě stojíme před volbami .... Po volbách život bude pokračovat dál..... 

Nyní se rozdělíme podle toho,
KDO CO volí.
Po volbách se spojíme proti
těm ZVOLENÝM.
Následně si budeme vyčítat,
KDO KOHO volil.
To už budou na obzoru další
VOLBY roku 2014.
Volme - volme - nedovolme
opakování stejných nesmyslů.

 

 

*) KCO respektuje, že každý má svůj svobodný nárok na výběr a svobodnou volbu. Pokud na webu nebo ve skupině fb uvedeme články, info o politické straně či hnutí, nejedná se o doporučení či propagaci k volbám.

___________________________________________________________________________________________________________________

KCO aktuálně SRPEN 2013

Inventura demokracie 6.8.2013

Hlasování o důvěře vlády 7.8.2013

Hlasování o rozpuštění Poslanecké sněmovny 20.8.2013, poprvé v české historii.

Vyhlášení předčasných voleb 28.8.2013, prezident republiky.

 

Srpen - revoluce institucí?

 

 "Obrňme se, volební kampaň přichází.." 

 

Další -srpen

III. Volební kampaň a pocity voliče

Některé volební programy kladou větší důraz na tresty, sankce, direktiva než na prevenci, řešení problémů a morálku.

Prosazení demokratických principů jakoby s volební kampaní ustoupilo do pozadí, smrsklo se na odvolatelnost a referenda.

Vyjadřuje se odpor  k tomu co se nám nelíbí. V kombinaci s tím, že nám média denně předkládají podněty k naštvanosti, odpor se stává chaotický. Jsme přehlceni články, názory, volebními programy, uniká to podstatné. Mnohdy někteří hájíc svoje idoly, strany a hnutí pomlouvají "ty druhé", chováme se jako ve většinovém volebním systému, ne jako v poměrném. Odlišný názor nepřipouštíme.

Jak demokratické....Volby by měly přinášet radost a neději ....

Opět strany a jejich nabídky nabývají převahu nad občanskou společností, svobodou občana a svobodou myšlení?

Postupujme koordinovaně a nezapomínejme, kde je kořen zla, CO jsme chtěli a CO chceme. Více snad níže v bodu II. odkaz na článek.... Z.W. 28.8.2013

 

II. Volební kampaň začíná... "Obrňme se, volební kampaň přichází.." vtipný obrázek České pirátské strany kolující na fb.

Facebook a další sítě příliš nepomáhají, v jejich propadlišti mizí ty nejlepší články, myšlenky nekompromistně někam dolů.

Hlavou zní věta "Kořen krize je v ústavě", článek najít spolkne dost času, stojí to však za to ..

www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/koren-krize-je-v-ustave/

 

 

I. Z  Parlamentních Listů (k hlasování o důvěře vlády):

 www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Byvaly-elitni-detektiv-Diky-bohu-ze-par-politiku-skoncilo-ve-vazbe-Mozna-si-neco-uvedomi-281049

 

Nyní jen čistě akademicky – kdybyste byl poslancem, zvedl byste ruku pro vládu Jiřího Rusnoka?
Naprosto pocitově, nikoli racionálně, bych tu ruku zvedl. Minimálně z toho důvodu, že co předváděla vládní garnitura dosud, to bylo do nebe volající. Zřejmě nejčistším řešením by byly předčasné volby, ke kterým ale kapři nikdy nesáhnou, protože by si vypustili rybník. 

 

 

 

 

KCO aktuálně ČERVENEC 2013

 

14.7.2013

Kdo bude volit v Parlamentu důvěru Rusnokově vládě šlape po demokracii. Voliči dali před 4 roky mandát politickým stranám. Podpora Rusnokově vládě je porušení Ústavy ČR, porušení pravidel demokracie, tč. parlamentní. Porušení Ústavy je vážná věc, je zde jako záruka fungování státu, ochrana demokracie a práv VŠECH občanů.

 

Zrada se trestá a neznalost zákonů neomlouvá. Tak by to mělo být.

Nervozita občanů roste, NĚCO SE DĚJE! 

Máme ještě státní žalobce?

 

 

 

10.7.2013

KCO podporuje 120 a předčasné volby, více na Blog_K.

 

3.7.2013

V rámci očekávaných změn systému, dle programu KCO též "institucionální změny" proběhlo jednání v Senátu ČR, Podvýboru VVZ. Za KCO se jednání zúčastnili František Staněk a Zdenka Wagnerová, účelem bylo projednání 4 základních prvků, které shodně zmiňují hodnotící zprávy (Rada Evropy, Rada OSN, Ministerstvo zahraničí USA a Amnesty International), tematicky se pak jedná především o chudobu, rasovou segregaci, inkluzívní péči, pediatrickou a geriatrickou péči. 

Jednání na půdě Senátu proběhlo za přijatelné a vstřícné atmosféry. Zástupci KCO byli předsedou Podvýboru VVZ pozváni na další jednání. Pravidelná aktivní účast k podílení se na změnách společnosti ze strany veřejnosti je Podvýborem vítána.

 

KCO: Nastal čas se sjednotit s cílem poukázat vládě na společenské problémy doby. Poukázat jakéhkoliv vládě na rasovou segregaci, inkluzívní péči, chudobu a vyžadovat smysluplná řešení.

 

www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/webNahled?id_doc=69250&id_var=58220

www.senat.cz/organy/index.php?lng=cz&ke_dni=19.07.2013&O=9&par_2=320

pozvánky na Podvýbor: www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/web/internet/9/struktura/vybory/vvvk/vvvkplp/pozvanky

2013: 25.4.2013. 3.7.2013, 10.7.2013, 11.9.2013

2014: 0

__________________________________________________________________________________________________________________________

KCO, aktuální - odkazy Červen 2013 

Závěr května se vyznačoval kvantem článků, které působily jako důkazy. Pomineme-li výkřiky poukazujcí jinam, typu "To je ale TUTAN!", dání si informací dohromady, vyjde zákonitě - řešení

Tím řešením je insticuionální změna. Kolik ještě potřebujeme důkazů?

 

KCO řeší, průběžně informujeme. JAK může pomoci normální občan? Podpisem petice a dál vnímat smysl čtyřech bodů KCO. Aktuální je OBČANSKÁ A LIDSKÁ PRÁVA.

Petice:www.petice24.com/za_plnni_a_dodrovani_obanskych_prav

Změna v TV, změna zbytečné vysoké hlasitosti reklam byla rovněž vyslyšena a petice zde hrála význam.  Další důkaz.

 

Doufejme že předkládání důkazů ukončí květnen, červen uspíší řešení.

___________________________________________________________________________________________________

- Červen začal povodněni.

- 13.6.2013 ve 12:13 ztratil se nám Nečas, informovala média. Po té, co začaly konat instituce, tedy někté.

- 17.6.2013 Premiér Nečas podal demisi. Vedení ODS převzal první místopředseda Martin Kuba.

- 25.6.2013 v 15 hodin prezident Miloš Zeman jmenoval předsedou vlády Jiřího Rusnoka.

 

 

Komentáře z diskuzí, výňatky z článků aj.

___________________________________________________________________________________________________

Z článku Parlamentní listy: Život ze dvou tisíc, všechno mu sebrali a říká: Braňte se proti státu. Vím jak

 

Je třeba se propojit a komunikovat mezi sebou. Jedinec nemá šanci...

Jak upozorňuje dále, pro uvedenou „exekuční domobranu“ je třeba v prvé řadě vytvořit komunikační kanál. Stále se to zdá někomu bláznivé, či přitažené za vlasy? Čtěte dál.

„Systém komunikačního kanálu nám dovolí se lépe orientovat v situaci, která je ztížena osobními pohledy na svět. Je třeba mít na paměti i to, že osoby rozvracející naši společnost vyčkávají, zda se dovedeme sjednotit či ne. Zda se dovedeme organizovat. V prvotní fázi si potřebujeme ochránit sebe, naše nejbližší a naše domovy. Proto exekuční domobrana. Musíme si pak postavit pevný základ pro další změny. Až potom si můžeme posvítit na různé tuneláře, lichváře finančních společností, výherce předražených veřejných zakázek, uzurpátory zaměstnaneckých výhod, zkorumpované úředníky a policajty. Na jejich účtech a účtech exekutorů máme prostředky pro znovuobnovení ekonomiky naší země,“ vysvětluje ParlamentnímListům.cz opět Bezděk.                         Alena Hechtová ˇ, 30.5.2013

___________________________________________________________________________________

KCO, aktuální odkazy - květen 2013 

I. Projekt FASIS

   - web: fasis4.webnode.cz/

   - facebook: www.facebook.com/groups/ProjektFASIS/?fref=ts

II. Svoboda občana (bod 1)

    Naše "svoboda" je vidět v diskuzích na sociálních sítích.

                                           Svoboda s destruktivním uvažováním  - N E L Z E.

    Chce to změnu, pokusme se chovat jako svobodní lidé .....  

 

III. Občanská a lidská práva (bod 2)

   - Petice na podporu: 

   - Hodnotící zpráva Rady Evropy pro lidská práva

   - Zpráva Výboru pro lidská práva při OSN, zpráva MZ USA a Výroční zpráva Amnesty Int. (odkazy viz bod 2 KCO)

   - Dále: "Čí to byla chyba?"  Operace "cisterna"i krok za krokem uvedl do pohybu.

IV. Volby 2014 - začít opravdu uvažovat o volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2014.

      JAK jinak než v duchu oněch 4 bodů KCO.

      Více v menu: KCO-další projekty

      PS: www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=172

_________________________________________________________________________________________________

Jsou tři druhy hodnot, které potřebujete v jakékoli práci na světě:

kapitál - vědomosti - svoboda.

                                                                                                                   Tomáš Antonín Baťa

 

_________________________________________________________________________________________________

Další články, komentáře, osobnosti:

MUDr. Hnízdil: „Půjde o zásadní změnu myšlení, vnímání a způsobu života. Nahrazení extenzivního ekonomického růstu vnitřním kulturním a sociálním rozvojem,“ uzavřel jedno ze svých vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

 beta.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Lekar-Hnizdil-Musime-uplne-zmenit-system-Ale-ne-tak-jak-radi-Janecek-271264

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________